‘Εληξαν οι κινητοποιήσεις των Διαγνωστικών – Ανάσα ανακούφισης για τους ασφαλισμένους

  • Γιάννα Σουλάκη
Διαγνωστικά Κέντρα
Τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων έδωσε το Συντονιστικό 'Οργανο των Διαγνωστικών Κέντρων, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας μετά τη νέα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαστηριακοί γιατροί και οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων, μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Ανδρέα Ξανθό, στο Υπουργείο Υγείας.

Δείτε επίσης: Οδηγείται σε εκτόνωση η απεργία των διαγνωστικών – Τι υποσχέθηκε ο Υπ. Υγείας

Οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων -μετά τη σύσκεψη υπό την προεδρία του Γιώργου Πατούλη, προέδρου του ΙΣΑ- αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, με το σκεπτικό να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Το σκεπτικό της απόφασης του Συντονιστικού των Διαγνωστικών Κέντρων

Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας, οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας που διανύουμε καθώς και οι ανάγκες των ασφαλισμένων. Αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι παριστάμενοι τόνισαν ότι οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν παρακαταθήκη και για την επόμενη κυβέρνηση, από την οποία ο εργαστηριακός κλάδος θα διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του, με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα.

Ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς του εργαστηριακού κλάδου να ολοκληρώσουν τις εξουσιοδοτήσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους για να προβούν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αίτημα που θα διεκδικηθεί δυναμικά από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο Ιατρικός κλάδος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με γνώμονα το καλό των ασφαλισμένων και συνεκτιμώντας τη χρονική συγκυρία που διανύουμε αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεών του. Οι γιατροί βάζουν για άλλη μια φορά πλάτη, για να στηρίξουν τον ασθενή, πάρα τον απάνθρωπο και άδικο τρόπο που συμπεριφέρθηκαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την ενότητα και το δυναμισμό που έδειξαν. Αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί και ενωμένοι και με την ίδια αποφασιστικότητα θα διεκδικήσουμε αξιόπιστες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για όλους τους ασφαλισμένους, στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αναστέλλουμε προσωρινά τις διεκδικήσεις μας, για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και δεσμευόμαστε ότι θα επανέλθουμε δυναμικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού κλάδου.».

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη εβδομάδα νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στα γραφεία του ΙΣΑ.

Διαβάστε επίσης:

‘Ομηροι κυβέρνησης και Διαγνωστικών οι ασθενείς: “Θα πεθαίνουμε στις λίστες των νοσοκομείων”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν