Δείτε τι να μην φάτε πριν κοιμηθείτε

  • Iatropedia
Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Όμως η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών πριν από το κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει διαταραχές. Δείτε τι να μην φάτε πριν κοιμηθείτε

Ξεχάστε τα λιπαρά

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε συχνά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα όχι μόνο παίρνουν βάρος, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήμαατ στον ύπνο τους. Ένα βαρύ γεύμα ενεργοποιεί την πέψη, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέετ.

Καφεΐνη

Δεν είναι είδηση ότι το ένα βράδυ ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Ακόμη και η μέτρια καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο. Αλλά μην ξεχνάτε ότι άλλα αναψυκτικά, όπως η σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα, το τσάι, περιέχουν καφείνη.

Για καλύτερο ύπνο μην πίνετε τίποτα τέσσερις έως έξι ώρες πριν τον ύπνο.

Ένοχα κάποια φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα όπως αναλγητικά, χάπια απώλειας βάρους, διουρητικά περιέχουν καφείνη. Ελέγξτε την ετικέτα του για να δείτε μήπως το φάρμακο σας μπορεί να σας προκαλέσει αϋπνία.

Περιορίστε το αλκοόλ

Μπορεί το αλκοόλ να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, νυχτερινές εφιδρώσεις και εφιάλτες. Για έναν καλό ύπνο, το καλύτερο είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ τέσσερις έως έξι ώρες πριν τον ύπνο.

Προσοχή στα πικάντικα τρόφιμα

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να σας προκαλέσουν καούρα. Προτιμήστε να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή να φάτε κάποιο κράκερ.

Κόψτε τα υγρά μετά τις20:00

Καλό είναι να περιορίσετε την πρόσληψη υγρών πριν από τον ύπνο αφού ένα σίγουρο θα σηκωθείτε για να επισκευτείτε την τουαλέτα.

πηγή:http://www.medicinenet.com