Δείτε τι κερδίζετε με το να στέκεστε… στο κεφάλι σας (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Σύμφωνα με το δρ Deitmar Dorbandt, η πιο κρίσιμη στιγμή στην εξέλιξη του ανθρώπου ήταν εκείνη που στάθηκε για πρώτη όρθιος. Μπορεί αυτό να σήμανε εκείνη τη στιγμή την επερχόμενη κυριαρχία του επί όλων των άλλων ζώων στον πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα σήμανε και την έναρξη πολλών προβλημάτων... υγείας.

Απαρχή αυτών των προβλημάτων είναι η φλεβική κυκλοφορία. Η φλεβική κυκλοφορία λειτουργεί καλά για τους ανθρώπους που κινούνται αρκετά, αλλά για εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι διάγουν έναν καθιστικό τρόπο ζωής, η σύσπαση των μυών είναι ανεπαρκής για να εξασφαλίσει την κανονική ταχύτητα της ροής του αίματος μέσω των φλεβών. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί συσσώρευση του φλεβικού αίματος στα πόδια και κακή κυκλοφορία του αίματος στην κοιλιακή χώρα.

Οι φανατικοί “οπαδοί” της γυμναστικής γιόγκα ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις, όπως το να στέκεται κανείς στο κεφάλι του, που μπορούν να λύσουν ως ένα βαθμό αυτό το πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι γιατροί εξακολουθούν να απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο.

Οι θιασώτες της άποψης ότι το αίμα που ανεβαίνει προς τον εγκέφαλο όταν στέκεστε στο κεφάλι σας βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και μειώνει τους αγγειακούς σπασμούς που προκαλούν πονοκεφάλους.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς θα πετύχετε την στάση Sirsasana στην γιόγκα, η οποία είναι γνωστή και ως η “βασίλισσα όλων των ασκήσεων της γιόγκα”.

http://www.yourstylishlife.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι κερδίζετε σε λίγες μέρες αφότου κόψετε τα αναψυκτικά

Τι συμβαίνει όταν πιείτε μηλόξυδο και μέλι με άδειο στομάχι