Χτυποκάρδια… στα Νοσοκομεία Αγία Σοφία και Ωνάσειο

  • Iatropedia
Συνεχίζονται τα προβλήματα στην αντιμετώπιση των παιδοκαρδιοχειρουργικών περιστατικών μετά το «λουκέτο» που μπήκε στην αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και την αναγκαστική μεταφορά όλων των παιδιών με καρδιολογικά προβλήματα στο Ωνάσειο.

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι αρμόδιοι κρατούν ακόμη σκοπίμως κλειστή την κλινική στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Οι γιατροί που είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι διαπληκτίζονταν μέσα στο χειρουργείο δημιουργώντας προβλήματα κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων, επέστρεψαν μετά την ολιγόμηνη αργία στην οποία είχαν τεθεί από το υπουργείο Υγείας, αλλά παραμένουν στο …ψυγείο.

«Αποτέλεσμα είναι να μην ανοίγει η παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική αφού στους δύο γιατρούς δεν τους επιτρέπεται να αγγίξουν παιδάκι» είπε χαρακτηριστικά ο Δ.Βαρνάβας πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Τα προβλήματα για τους γονείς συνεχίζονται όμως και στο Ωνάσειο όπου είναι υποχρεωμένοι πλέον να μεταφέρουν τα παιδιά τους καθώς μετά τις καταγγελίες ορισμένων εξ αυτών ότι το νοσοκομείο τους ζητά χρήματα, το Ωνάσειο …έλαβε μέτρα.

«Στο Ωνάσειο βάζουν πλέον τους γονείς να υπογράφουν πριν βάλουν το παιδί τους μέσα, ότι δεν τους ζητήθηκαν χρήματα» συμπληρώνει ο κ.Βαρνάβας.

Να σημειωθεί ότι γονείς παιδιών με καρδιολογικά προβλήματα είχαν καταγγείλει ότι τους είχαν ζητηθεί από το Ωνάσειο ακόμη και 40.000 ευρώ για μια επέμβαση, καταγγελία που διέψευσε η διοίκηση του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

γονείς καριοπαθών παιδιών : 40.000 ευρώ για μια επέμβαση στο Ωνάσειο

στα άκρα η κόντρα για τα παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα

ουρές στα κέντρα υγείας για ένα φάρμακο