Χωρίς συμφωνία κυβέρνηση-τρόικα με αγκάθι και την Υγεία! Τι θα γίνει με φάρμακα-φαρμακοποιούς

  • Iatropedia
Όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση και τρόικα δε θα έρθουν σε συμφωνία πριν από το Eurogroup και για το θέμα των φαρμάκων. Τι έπεται

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον η σχέση των δανειστών μας με την ελληνική κυβέρνηση με ένα από τα βασικά αγκάθια να παραμένει αυτό των φαρμάκων.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει και όλες συντείνουν πως δε θα βρεθεί άμεσα η χρυσή τομή δεδομένου πως οι τροϊκανοί επιμένουν στο θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάθεσής τους στα σούπερ μάρκετ, το ωράριο των φαρμακείων αλλά και το ποσοστό κέρδους του κλάδου.

Και το ζήτημα είναι πως για την κυβέρνηση είναι …μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το μέτωπο των φαρμακοποιών που προχωρούν σε κινητοποιήσεις Δευτέρα και Τρίτη με πιθανή συνέχεια, έρχεται τη στιγμή που ήδη ο τομέας της Υγείας και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναταραχή.

Τα κλειστά φαρμακεία για την κυβέρνηση θα προκαλέσουν περαιτέρω αναταράξεις στον κοινωνικό ιστό γεγονός που έρχεται στη χειρότερη στιγμή εξαιτίας και των επικείμενων εκλογών.

Ο κλάδος πάντως δεν προτίθεται να κάνει πίσω ειδικά στο θέμα του ποσοστού κέρδους, παρότι έχει στο πλευρό του τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος υποστηρίζει τη θέση των φαρμακοποιών από την πρώτη στιγμή.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ημέρες με τους φαρμακοποιούς να βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι διαπραγματεύσεις πάντως αν δεν καταλήξουν, για άλλη μια φορά θα έχουν ως θύματα τους Έλληνες ασθενείς οι οποίοι θα αναζητούν και πάλι τα βασικά τους φάρμακα όπως πριν από λίγα χρόνια όταν είχε μπει και πάλι λουκέτο στα φαρμακεία επί μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά το υπουργείο Υγείας τι; Που πάει ο Άδωνις…

Οικογενειακός γιατρός: Αυτός ο άγνωστος

Ποιες προληπτικές εξετάσεις καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ;

Έρχονται οι συγχωνεύσεις του ΠΕΔΥ-ου! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ