Αποκλεισμένοι οι οδοντίατροι του Δημοσίου από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αντίθετη δηλώνει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) στον αποκλεισμό των οδοντιάτρων του δημοσίου τομέα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση χαμηλού κόστους διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων.

Οι οδοντίατροι υποστηρίζουν ότι ο αποκλεισμός αυτός γίνεται στο πλαίσιο εφαρμογής των Υπουργικών Αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και όπως αναφέρει η ΕΟΟ έχει ως στόχο τον περιορισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά «συνιστά παρεμπόδιση άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος των οδοντιάτρων που εργάζονται στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που δεν θα μπορούν, πλέον, να γράψουν στους ασθενείς τους ούτε μία ακτινογραφία, ούτε μία απλή εξέταση αίματος».

Η ΕΟΟ καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει τον αποκλεισμό των οδοντιάτρων του δημοσίου τομέα από τη συνταγογράφηση διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων, τονίζοντας, ότι η απόφαση «υπογραμμίζει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο το γεγονός ότι η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη στη χώρα μας παραμένει εντελώς περιθωριακή».