Ανακαλείται παρτίδα πασίγνωστου αναλγητικού

  • Iatropedia newsroom
H απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του Κατόχου της Άδειας Κυκλοφορίας BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ

Στην ανάκληση παρτίδας του αναλγητικού φαρμακευτικού σκευάσματος LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB, μετά από ενημέρωση από την εταιρεία για πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) που δεν εμπεριείχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις, προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται συγκεκριμένα για το σκεύασμα LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB, με αριθμό παρτίδας F27279 και ημερομηνία λήξης 31.08.2028.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του Κατόχου της Άδειας Κυκλοφορίας BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε.

Η εταιρεία BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε, ως Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΟΕΔΗΝ: «Με 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας δεν αποφασίζεις χειρουργεία επί πληρωμή»

Άδοξο τέλος για φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ που είχε θεωρηθεί επαναστατικό

Λεύκανση των δοντιών: Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις