Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια στη ΜΕΘ και τα Επείγοντα (ΤΕΠ) του Ευαγγελισμού

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 4/1 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο, με στόχο να επισκεφθεί τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΕΘ και ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αλλά και να κάνει επιτόπιο έλεγχο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Μετά τις χθεσινές πληροφορίες για την ανεπάρκεια κλινών Εντατικής Θεραπείας, αλλά και ενόψη του επερχόμενου κύματος και της έξαρσης της εποχικής γρίπης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, αλλά και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και επιστημονικό διευθυντή του νοσοκομείου, Σπύρο Ζακυνθινό, βρέθηκε στις ΜΑΦ και ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Αποφασίστηκε το άνοιγμα 8 κρεβατιών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με την αξιοποίηση  αφού κονδυλίου 600.000 ευρώ που προέρχεται από δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος.

Είχε προηγηθεί πολύωρη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας το πρωί, για σειρά θεμάτων που εκκρεμούν στη Δημόσια Υγεία. Μεταξύ αυτών, ήταν ο νέος τρόπος διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ μέσω του ΕΚΑΒ που αναμένεται να εφαρμοστεί, αλλά και το νέο σύστημα διαλογής περιστατικών στα ΤΕΠ.

Κικίλιας: Επέκταση των ΤΕΠ του ισογείου του «Ευαγγελισμού»

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας στον Ευαγγελισμό, συνοδεύτηκε και από επιτόπιο έλεγχο, του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου (ΤΕΠ), καθώς σχεδιάζεται να γίνει ενιαίο τμήμα επειγόντων σε όλο το ισόγειο του νοσοκομείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα τα έκτακτα περιστατικά και να αποφεύγονται οι πολύωρες αναμονές των ασθενών.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες: