Αδειάζουν οκτώ νοσοκομεία.Ποια δεν θα δέχονται νέους ασθενείς.Τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα χειρουργεία

  • Iatropedia
Φρένο στις εισαγωγές ασθενών στα οκτώ Δημόσια νοσοκομεία που το προσωπικό τους τίθενται σε κινητικότητα αναμένεται να βάλλει το ΕΚΕΠΥΥ. Τα νοσοκομεία που θα σταματήσουν να νοσηλεύουν νέους ασθενείς είναι Πολυκλινική, Αµαλία Φλέµινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και ∆ερµατικών Νόσων και «Παναγιά» (Θεσσαλονίκη).

Σύµφωνα µε το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) από μεθαύριο αναμένεται να σταµατήσουν οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκοµεία Πολυκλινική, Αµαλία Φλέµινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και ∆ερµατικών Νόσων και «Παναγιά» (Θεσσαλονίκη). Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται λύση για τους ασθενείς οι οποίοι ήδη νοσηλεύονται σε αυτά τα θεραπευτήρια.Ένα πό τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι η μεταφορά τους σε άλλα δημόσια Νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή και για όσο διαρκεί η κινητικότητα δηλαδή από την 1-16 Σεπτεμβρίου το ΕΚΕΠΥ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τη λειτουργία των υπόλοιπων νοσοκοµείων Αττικής και Θεσαλονίκης.Έτσι δεν αποκλείεται να µην προγραµµατίζονται τακτικά χειρουργεία για αυτές τις πρώτες 15 ημέρες ενώ οι ασθενείς που έχουν ήδη προγραμμματίσει χειρουργείο να αναβληθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσεκούρωμα στις υπερωρίες των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ

Γη και ύδωρ δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να διορισθούν γιατροί στο Αιγαίο

Εφόδους ξεκινούν οι ράμπο του ΕΟΠΥΥ σε όλα τα νοσοκομεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια