Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Επιμορφωτικό σεμινάριο από κορυφαίο Αμερικανό ειδικό

  • Ρούλα Τσουλέα
ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σεμινάριο
Σεμινάριο για τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου στην Αθήνα. Κεντρικός ομιλητής ένας κορυφαίος Αμερικανός ερευνητής, με εκατοντάδες δημοσιεύσεις γι’ αυτά.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα οφέλη που παρέχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην υγεία και τη σημασία τους για τους ασθενείς με καρδιοπάθεια διοργανώνει η εταιρεία Apollonian Nutrition και τα προϊόντα Möller’s.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ένας κορυφαίος ειδικός στη μελέτη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ο Dr. William S. Harris, καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Sanford του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα.

Ο Dr Harris μελετά από το 1980 τα συγκεκριμένα λιπίδια. Έχει υπάρξει κύριος ερευνητής σε πέντε διαφορετικές έρευνες γι’ αυτά τις οποίες χρηματοδότησε η αμερικανική κυβέρνηση μέσα των ομοσπονδιακών Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας (National Institutes of Health – NIH). Επιπλέον, έχει ήδη περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά για τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Για τις έρευνές του, ο Dr Harris συνεργάζεται με επιστημονικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Έτσι διερευνά από τη σχέση των επιπέδων του DHA στο μητρικό γάλα με την αντίδραση στο εμβόλιο της πολιομυελίτιδας στο Μπαγκλαντές έως τις επιδράσεις που έχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ στις ΗΠΑ.

Ανεκτίμητα για την υγεία

Τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα συγκλίνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ανεκτίμητα για την υγεία. Και αυτό, διότι ουσιαστικά η υγεία κάθε ιστού και οργάνου εξαρτάται από την επαρκή πρόσληψή τους.

Ποια είναι, όμως, τα καλύτερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα; Μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στα φυτικά ωμέγα-3; Είναι προάγγελος συγκεκριμένων ασθενειών τα χαμηλά επίπεδά τους στο αίμα;

Απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα δώσει ο Dr Harris στο επιμορφωτικό σεμινάριο, το οποίο θα αρχίσει στις 10 το πρωί στο Divani Apollon Palace & Thalasso, στη Βουλιαγμένη.

Στη συνέχεια, ο γνωστός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, θα μιλήσει για τα γνωστά και άγνωστα οφέλη του μουρουνέλαιου. Το μουρουνέλαιο αποτελεί εξαιρετική φυσική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, αλλά και βιταμινών D και A.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

Με μια ματιά

Τι: Επιμορφωτικό σεμινάριο «Επίδραση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (EPA και DHA) στην υγεία του ανθρώπου και η σημασία τους σε ασθενείς με καρδιοπάθεια»

Που: Divani Apollon Palace & Thalasso, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη

Ποιος: Apollonian Nutrition & Möller’s.

Πότε: Κυριακή 7 Απριλίου 2019, 10:00 π.μ.

Πως: Θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική γλώσσα

Δήλωση συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε με το 210 81 00 008 ή στο email b.kelaidi@apolloniannutrition.gr