Φάτε έξυπνα. Όχι λίγο!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν είναι ανάγκη να κοιτάτε τους άλλους να τρώνε την γεμιστή γαλοπούλα, τα χοιρινά και τις δίπλες και εσείς να παρακολουθείτε ζηλεύοντας. Μπορείτε να φάτε απ΄όλα, να μην νιώσετε καμία στέρηση και πάλι να μην βάλετε κιλά αυτές τις ημέρες.

Αναμένεται να έχει του …πουλιού το γάλα στο δείπνο που σας έχουν καλέσει το βράδυ; Πολύ ωραία! Το μεσημέρι να φάτε μια ωραία σαλάτα ή ένα γιαούρτι με μέλι και καρύδια, αν απαρνηθείτε τα γλυκά και το βράδυ φάτε όσο αντέχετε απ΄όσα εδέσματα σας αρέσουν! Μέχρι «σκασμού»! Επίσης, την επόμενη μέρα να προσέξετε σε ένα ακόμα γεύμα, ώστε να κερδίσετε θερμίδες για μια ακόμα «κραιπάλη».

Πρόκειται να μαγειρέψετε αύριο το μεσημέρι γουρουνόπουλο στιφάδο που σας χαλάει το στομάχι και το έντερο αλλά δεν μπορείτε να του αντισταθείτε; Πολύ ωραία! Να το μαγειρέψετε αλλά να φροντίσετε πριν καθίσετε στο τραπέζι, να έχετε «τσιμπολογήσει» αρκετά ώστε να μην πεινάτε πολύ. Ποτέ μην κάθεστε πεινασμένος σε ένα πλούσιο τραπέζι…

Πρόκειται να πάτε σε ένα σπίτι που η οικοδέσποινα θα έχει φοβερά γλυκά; Πολύ ωραία, να πάτε και να φάτε όσα γλυκά αντέχετε. Στο τραπέζι που θα έχει προηγηθεί ωστόσο, να φάτε μόνο σαλάτα με λίγο ψητό κρέας λέγοντας «όχι» σε υδατάνθρακες με άμυλο όπως είναι αυτοί που προέρχονται από το ψωμί, τις πατάτες, το ρύζι και τα μακαρόνια.