Αδυνάτισμα: Αυτό είναι το νέο σύστημα που αδειάζει το στομάχι μετά το γεύμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αδυνάτισμα
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) “άναψε το πράσινο φως” στην χρήση του συστήματος AspireAssist από την εταιρεία AspireBariatrics στις ΗΠΑ.

Με απλά λόγια, το AspireAssist συμβάλλει στο αδυνάτισμα, παρέχοντας ένα κανάλι εξόδου στο περιεχόμενο του στομάχου, ώστε αυτό να εκκενωθεί προτού τα θρεπτικά συστατικά απορροφηθούν από το υπόλοιπο πεπτικό σύστημα.

Πώς λειτουργεί

Ένας σωλήνας τοποθετείται μέσα στο στομάχι που συνδέεται σε μια θύρα στην κοιλιά. Περίπου είκοσι λεπτά μετά το γεύμα ο ασθενής συνδέει μια εξωτερική συσκευή που περιλαμβάνει ένα μπουκάλι με νερό.

Στη συνέχεια ο ασθενής στέκεται πάνω από την λεκάνη της τουαλέτας, ανοίγει μια βαλβίδα, και αφήνει το στομάχι αδειάσει μόνο του. Πιέζοντας το μπουκάλι αναγκάζει νερό να εισέλθει στο στομάχι, προκειμένου να ανακατέψει το περιεχόμενό του και για προχωρήσει η αποστράγγιση. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το AspireAssist προορίζεται για εφαρμογή παράλληλα με ειδικά καταρτισμένη θεραπευτική διατροφική αγωγή και άσκηση και δεν προορίζεται για άτομα με υπάρχουσες διατροφικές διαταραχές, αλλά για παχύσαρκα άτομα που έχουν σοβαρό πρόβλημα βάρους.

Η έγκριση του FDA βασίστηκε σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 111 ασθενείς που χρησιμοποιούσαν το AspireAssist και άλλους 60 συμμετέχοντες που ήταν η “ομάδα ελέγχου”. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι χρησιμοποιούσαν το σύστημα AspireAssist έχασαν κατά μέσο όρο 12,1% του σωματικού τους βάρους έναντι 3,6% στην ομάδα ελέγχου.

Δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί το AspireAssist στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί:

Και δείτε και ένα βίντεο που εξηγεί το πώς εκτελείται η διαδικασία εφαρμογής του συστήματος στον ασθενή:

http://www.medgadget.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδυνάτισμα: Τέσσερις επιστημονικές συμβουλές για να πέσει η κοιλιά

Αδυνάτισμα: Τρία περίεργα τρικ διατροφής που όμως αποδίδουν – Δείτε τι γίνεται στο σώμα

Αδυνάτισμα με καλοκαιρινά smoothies – Δείτε 4 ιδέες με κάτω από 190 θερμίδες

Αδυνάτισμα: Πέντε συνοδευτικές τροφές που καίνε λίπος