Εγκυμοσύνη στην περίοδο: Δείτε τι ισχύει ακριβώς

  • Iatropedia
Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται και ανησυχούν για το κατά πόσον είναι εφικτό να συλλάβουν παιδί, ενόσω διανύουν τις ημέρες της περιόδου τους.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ναι, είναι εφικτό, αλλά συμβαίνει σπάνια. Το “κλειδί” είναι να καθοριστεί εάν η αιμορραγία είναι πραγματικά σύμπτωμα της έμμηνης ρύσης, ή αν προκλήθηκε από κάτι άλλο. Μπορεί απλά να είναι κηλίδες αίματος μεταξύ των περιόδων, κάτι που συμβαίνει σε αρκετές γυναίκες.

Μερικές γυναίκες έχουν αιμορραγία όταν έχουν ωορρηξία. Και αν αυτό το ερμηνεύσουν ως περίοδο, τότε ναι, είναι πιθανό να συλλάβουν αν κάνουν σεξ εκείνες τις ημέρες.

Επίσης, μια γυναίκα μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή προς το τέλος της περιόδου της και, ανάλογα με το μήκος του κύκλου της, να έχει ωορρηξία λίγες μέρες αργότερα.

Θα μπορούσε να συμβεί στο τέλος της περιόδου σας, δηλαδή να έχετε ωορρηξία δύο ή τρεις ημέρες αργότερα και το σπέρμα να είναι πιθανώς ακόμα εκεί και τα σπερματοζωάρια να είναι ζωντανά. Και, όντως, τότε θα μπορούσατε να μείνετε έγκυος. Δεν είναι τόσο πιθανό, αλλά είναι εφικτό.

Εάν μου έρθει η περίοδος, μπορώ να είμαι 100% βέβαιη ότι δεν είμαι έγκυος;

Και όμως, ούτε σε αυτή την περίπτωση η προφανής απάντηση (όχι) είναι 100% αληθής. Θα μπορούσε να οφείλεται σε αιμορραγία στα πρώιμα στάδια της κύησης. Δεν είναι πάντα εφικτό να βρείτε τη διαφορά. Δώστε προσοχή στο κατά πόσον προχωρεί σαν μια κανονική περίοδο. Αν έχετε άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία, ελέγξτε το με τον γιατρό σας. Ένα τεστ εγκυμοσύνης είναι συνήθως η πιο ασφαλής επιλογή.

http://www.webmd.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πιο απλός τρόπος για να βρείτε τις γόνιμες μέρες σας

Καθυστέρηση: Πότε δεν είναι σημάδι εγκυμοσύνης