Το καλοκαιρινό φρούτο που ονομάζουν και… βιάγκρα της φύσης!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
βιάγκρα
Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα φρούτο για να του βάλουμε το “στέμμα” του βασιλιά των καλοκαιρινών φρούτων, τότε από όλες τις πιθανές μας επιλογές, μόνο μία θα κέρδιζε την ψήφο όλων μας και μάλιστα με διαφορά.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για το καρπούζι, το “σήμα κατατεθέν” του καλοκαιριού. Εκτός από την δροσιά και την γλύκα του, τώρα όλοι έχουμε έναν ακόμα λόγο να λατρεύουμε το καρπούζι.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Φότζια στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι ο χυμός του καρπουζιού προσφέρει πολύ μεγάλα οφέλη σε άντρες που υποφέρουν από ήπια, ή μέτρια στυτική δυσλειτουργία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Urology, το καρπούζι περιέχει μια ουσία που λέγεται σιτρουλίνη (citrulline), ένα αμινοξύ, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό, είναι μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και έχει μόνο 71 θερμίδες ανά μερίδα. Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις της σιτρουλίνης (με την μορφή συμπληρωμάτων) σε άντρες που είχαν προβλήματα στύσης. Σε αυτούς έδωσαν 1,5 γραμμάρια σιτρουλίνης ανά 10 λίτρα νερού για έναν μήνα και ένα φάρμακο placebo για άλλον ένα μήνα.

Διαπίστωσαν ότι οι άντρες που πήραν σιτρουλίνη βελτίωσαν την σεξουαλική τους επίδοση. Μάλιστα από τους 24 συνολικά άντρες, οι 12 είχαν πολύ λιγότερα προβλήματα στύσης με την σιτρουλίνη, ενώ το ίδιο συνέβη μόνο με τους 2 από τους 24, όταν έπαιρναν το placebo, κάτι που δείχνει ότι οι συγκεκριμένοι είχαν μόνο πρόβλημα ψυχολογικό και όχι βιολογικό.

Το καρπούζι, μπορεί να μην “στοχεύει” στην ροή αίματος στο πέος, ή στα γεννητικά όργανα γενικότερα (οι επιδράσεις του ισχύουν και για τις γυναίκες!) αλλά προσφέρει παρόμοιες επιδράσεις, χωρίς παρενέργειες.

Γι’ αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο για άτομα που, λόγω ιατρικών θεμάτων, δεν επιτρέπεται να πάρουν βιάγκρα. Για όλους εσάς, λοιπόν, στην (σεξουαλική) υγεία σας, με ένα ποτήρι χυμό καρπουζιού!…

http://www.medicaldaily.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεχάστε το βιάγκρα: Συμπληρώματα διατροφής και φυσικές εναλλακτικές για την στυτική δυσλειτουργία

Stealthing: Η επικίνδυνη νέα “μόδα” στο σεξ – Τι κάνουν οι άντρες στα κρυφά [vid]

Τι (υποτίθεται ότι) προσφέρει το στοματικό σεξ στις γυναίκες – Ποια είναι η αλήθεια…

Αυτοί είναι οι 12 (!) διαφορετικοί τύποι οργασμού στο σεξ