Πως και ποιες τροφές καταστρέφουν τα δόντια- υπάρχει λύση;

  • Iatropedia
Έχετε σκεφτεί ποτέ πως χαλάνε τα δόντια μας; Αναρωτηθήκατε εάν οι τροφές που τρώμε, δεν είναι τόσο αθώες και επιτείνουν την καταστροφή των δοντιών; Υπάρχει τρόπος, να ενισχύσουμε σημαντικά την άμυνα των δοντιών μας απέναντι στα βλαβερά οξέα των τροφών και στη διάβρωση που επιτελούν;

Ναι Υπάρχει. Μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε τις τροφές χωρίς τον κίνδυνο της διάβρωσης. Χωρίς να φοβόμαστε ότι με τον καιρό τα δόντια μας θα χαλάσουν, θα χάσουν το λευκό τους χρώμα και τη λάμψη τους και θα γίνουν πιο αδύναμα και περισσότερο ευαίσθητα.

Ποιες τροφές καταστρέφουν όμως τα δόντια μας; Εάν καταναλώνουμε όξινες τροφές ή υγρά, περισσότερο από 4 φορές τη μέρα, τότε βρισκόμαστε στην ομάδα υψηλού κινδύνου για να μαλακώσει το σμάλτο και κατά συνέπεια να καταστραφούν τα δόντια.

Τέτοιες τροφές βρίσκονται δυστυχώς παντού στην καθημερινή μας διατροφή. Αναψυκτικά, χυμοί φρούτων, κρασί, τσάι με γεύση φρούτων, ορισμένα φρούτα και λαχανικά και το βαλσάμικο ξύδι – περιέχουν οξέα τα οποία μαλακώνουν το σμάλτο του δοντιού και οδηγούν σε διάβρωση.

Και εάν αναρωτιέστε πως μπορεί ένα “μαλακό” σμάλτο να επιδιορθωθεί, σας λέμε πως όταν το σμάλτο χαθεί δεν επανακτάται. Οπότε ΜΟΝΟ η πρόληψη μπορεί να μας βοηθήσει.

Και εάν αναρωτιέστε πως καταλαβαίνουμε ότι το σμάλτο έχει χαθεί από τα δόντια μας, σας εξηγούμε: Η «διάβρωση του σμάλτου» ή «οδοντική φθορά από οξέα», μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στα δόντια, αποχρωματισμό ή κιτρίνισμα των δοντιών ή σε διαφανή και λεπτά σε δομή δόντια. Τα πρώτα σημάδια εντοπίζονται δύσκολα και μπορούν να γίνουν αντιληπτά μόνο από τον οδοντίατρό σας.

Η νέα σειρά οδοντόκρεμας της Sensodyne® Prosmalto βοηθά στην προστασία του σμάλτου από τη διάβρωση που προκαλούν τα οξέα που περιέχονται σε τροφές και ποτά που καταναλώνουμε καθημερινά.

Η Prosmalto είναι μια οδοντόκρεμα για την ενδυνάμωση του σμάλτου, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά στην προστασία από τη διάβρωση που προκαλούν τα οξέα των τροφών – καθώς και στην ανακούφιση από την ευαισθησία που μπορεί να συνοδεύει τη διάβρωση των δοντιών.

Η σύνθεση της Sensodyne Prosmalto βοηθά στη σκλήρυνση και ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών που έχει μαλακώσει από τα οξέα του καθημερινού διαιτολογίου.Με την Sensodyne Prosmalto προστατεύετε τα δόντια σας, τα κρατάτε υγιή και γερά και διατηρείτε τη φυσική τους λευκότητα.

Η σειρά περιλαμβάνει οδοντόκρεμες για ενήλικες, οδοντόκρεμα για παιδιά και οδοντόβουρτσα για την απαλή φροντίδα του σμάλτου.

Απολαύστε άνετα λοιπόν τις αγαπημένες σας τροφές, αμαρτωλές ή μη και σε ότι έχει να κάνει με τα δόντια μην φοβάστε. Ο σύμμαχος σας δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψει.

Δείτε τη ΛΙΣΤΑ με «επικίνδυνες» για το σμάλτο τροφές.

Η τιμή pH δηλώνει πόσο όξινη είναι μια συγκεκριμένη τροφή ή ποτό. Η τιμή pH ενός προϊόντος κυμαίνεται από 0 έως 14. Οποιοδήποτε προϊόν με τιμή pH κάτω από 7 θεωρείται όξινο – και οι τροφές και τα ποτά με επίπεδα pH χαμηλότερα από 5,3 μπορεί να θέσουν το σμάλτο σας σε κίνδυνο.