Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για βραδινό;

  • Iatropedia
Ο σύγχρονος τρόπος και το ακατάστατο ωράριο έχει σαν συνέπεια να μην τρώτε τις ώρες που πρέπει. Έτσι δεν είναι καθόλου σπάνιο οι περισσότεροι να μην τρώνε το μεσημεριανό ή το βραδινό φαγητό τις ώρες που πρέπει.

Έρευνες, που έχουν γίνει απέδειξαν ότι το βραδινό φαγητό παχαίνει έως και 2-3 φορές περισσότερο από το μεσημεριανό. Και αυτό γιατί όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες, ο ανθρώπινος οργανισμός προγραμματίζει με ακρίβεια, πως και με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί τα αποθέματα ενέργειας, που λαμβάνει μέσω της τροφής.

Έτσι το ακατάστατο ωράριο έχει σαν αποτέλεσμα να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από ότι πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο όταν όλη την ημέρα δεν τρώτε τίποτα και πέφτετε με τα μούτρα στο βραδινό.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις απέδειξε ότι ο οργανισμός το βράδυ μεταβολίζει την τροφή με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς και έτσι οι προσλαμβανόμενες θερμίδες «καίγονται» πολύ πιο δύσκολα μετά από μια ώρα και μετά.

Οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι το βραδινό θα πρέπει να καταναλώνεται το αργότερο έως τις 7-8 το απόγευμα, ώστε να έχει ο οργανισμός στη διάθεσή του αρκετή ώρα, για να το επεξεργαστεί.

πηγή http://www.eatingwell.com