Παραλύει σήμερα ο χώρος της Υγείας και όχι μόνο…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο δρόμο σήμερα οι γιατροί όλης της χώρας με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι για να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο μαζί με άλλους επιστήμονες.

Στην κινητοποίηση του χώρου της Υγείας συμμετέχουν η ΟΕΝΓΕ, οι ιατρικοί σύλλογοι, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί Ελευθεροεπαγγελματίες, οι φαρμακοποιοί, οι φυσικοθεραπευτές και οι οδοντίατροι. Εξάλλου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ενημερώνει ότι θα συμμετάσχει σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το νέο ασφαλιστικό και καλεί τα μέλη της την Πέμπτη έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι. Να σημειωθεί ότι όλα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος θα δώσει το παρόν επίσης στο σημερινό συλλαλητήριο καθώς όπως δηλώνουν τα μέλη της, όλοι πρέπει να δώσουν δυναμικά το παρόν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για να βάλουν ένα τέλος, όπως λένε στα σχέδια που κάνει η κυβέρνηση για τον αφανισμό τους. Η Ένωση δίνει ραντεβού στα μέλη της στα Προπύλαια στις 11 το πρωί.

Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην στάση εργασίας και ειδικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) θα συμμετέχει στην 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, και καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν όλοι οι Επιστημονικοί Φορείς. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Ψυχάρης, το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, πλήττει τη βιωσιμότητα των Ταμείων και οδηγεί στην ανεπανόρθωτη καταστροφή της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με 3 λεωφορεία θα έρθουν στην Αθήνα οι γιατροί της Πάτρας καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει κι αυτός στην 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας. Όπως αναφέρουν «μετά από αίτημα συναδέλφων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, παρέχεται η κάλυψη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για την απουσία τους από την εργασία τους κατά το πρωινό ωράριο της Πέμπτης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταβούν στην Αθήνα, εν όψει της συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο».

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αναγγέλλει επίσης την συμμετοχή της στην πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας με δυναμικό παρόν στην προγραμματισθείσα πορεία μαζί με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους. Τα συμβεβλημένα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας σε όλη τη χώρα θα απέχουν από την εξυπηρέτηση των πολιτών, εκτός από επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

Τέλος, ο ΙΣΑ βροντοφωνάζει «κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό» Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) και συμμετέχει επίσης στην 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας καλώντας τα μέλη του να βρίσκονται εκεί… «Δεν πρέπει να λείψει κανείς γιατί τα νέα μέτρα εξοντώνουν το ιατρικό επάγγελμα και διακυβεύεται η επιβίωσή όλων μας» τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Να θυμίσουμε ότι οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν εδώ καθώς σε 24ωρη απεργία έχει καλέσει όλα τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 11.30 πμ και πορεία προς τη Βουλή, καταγγέλλοντας έτσι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ο ΙΣΑ καλεί τον ιατρικό κόσμο να δώσει μάχη ενάντια στους «οικονομικούς δολοφόνους» της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγούν στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό.