Οι πιο αποτελεσματικές τροφές για το κάψιμο του λίπους

  • Iatropedia
Η μείωση του σωματικού βάρους σε υγιεινά επίπεδα είναι βασικό μέλημα για τους περισσότερους ανθρώπους, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για λόγους εμφάνισης, καλής διάθεσης και ψυχολογίας.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές, που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και να δείτε την ζυγαριά να σας… χαμογελάει πιο συχνά κάθε φορά που ζυγίζεστε.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές και βάλτε τις στο βασικό σας διαιτητικό πλάνο:

Γιαούρτι: Εκτός από τα προβιοτικά που κάνουν καλό στο εντερικό σύστημα, περιέχει και πολλές πρωτεΐνες, οι οποίες βοηθούν στο να νιώθετε περισσότερο πλήρεις (χορτασμένοι) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, στην προσπάθεια να κάψετε αυτές τις πρωτεΐνες, ξοδεύετε αντίστοιχα και περισσότερες θερμίδες.

Κινόα: Αυτό το ολικής αλέσεως δημητριακό έχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, ενώ έχει και σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε.

Κανέλα: Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μειώνει την όρεξή σας, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου-2.

Καυτερές πιπεριές: Περιέχουν μια άγευστη χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη μειώνει την όρεξη και επιταχύνει τον μεταβολισμό ελαφρώς, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Πράσινο τσάι: Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους, επειδή “ενεργοποιεί” τον μηχανισμό καύσης λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικών ουσιών, που αυξάνουν τον μεταβολισμό για σύντομο χρονικό διάστημα. Για να πάρετε το μέγιστο όφελος, μπορεί να χρειαστεί να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές την ημέρα.

http://www.webmd.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί δεν χάνετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς

Χάστε 3 φορές περισσότερο λίπος με αυτό το μπαχαρικό