Δίαιτα: Ποια σνακ να προτιμάτε στη δουλειά

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
δίαιτα
Αν δυσκολεύεστε να “ισορροπήσετε” ανάμεσα στην υγιεινή διατροφή, με την οποία θέλετε να χάσετε κάποια κιλά αλλά και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, και την “εύκολη” λύση για ένα σνακ στο γραφείο τις ώρες που δουλεύετε, τότε μάλλον δεν έχετε σκεφτεί τις παρακάτω λύσεις.

Δείτε μερικά απλά, εύκολα στην προετοιμασία και απόλυτα υγιεινά σνακ, τα οποία μπορείτε να διατηρείτε στο συρτάρι του γραφείου σας για να σας διώχνουν την πείνα, είτε κάνετε δίαιτα, είτε όχι, αλλά και μερικά αντίθετα παραδείγματα με σνακ που καλό θα ήταν να αποφεύγετε για πιο γρήγορο αδυνάτισμα.

Μαύρα σοκολατάκια σε ατομικό περιτύλιγμα

ΝΑΙ: Αυτό το σνακ μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία σας για κάτι γλυκό, παρέχοντας παράλληλα ελάχιστες θερμίδες (μόλις 45 ανά 9 γραμμάρια) σε συνδυασμό με πολλά αντιοξειδωτικά και φυσικά μια πολύ θετική επίδραση στην ψυχική σας διάθεση.

Ψητά ρεβίθια

ΝΑΙ: Είναι τραγανά και αλμυρά όσο χρειάζεται για να είναι “ενδιαφέρον” σνακ, ενώ ταυτόχρονα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και κάλιο. Επιπλέον, μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι τα ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της επιθυμίας για πρόχειρο φαγητό (junk food).

Δημητριακά

ΟΧΙ: Μπορείτε φυσικά να τσιμπήσετε λίγα πού και πού, αλλά εάν έχετε κρατήσει ένα ολόκληρο κουτί στο γραφείο σας, το πιο πιθανό είναι ότι θα φάτε πολλά περισσότερα από όσο πρέπει.

Μπάρες με φρούτα και ξηρούς καρπούς

ΝΑΙ: Είναι ιδανικές για τα άτομα που δυσκολεύονται να περιορίσουν τις μερίδες και τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνουν για ένα απλό σνακ, ενώ φυσικά σας γλιτώνουν και από τον χρόνο προετοιμασίας.

Κράκερ

ΟΧΙ: Συνήθως πρόκειται για πολύ επεξεργασμένες τροφές που περιέχουν πολύ περισσότερους υδατάνθρακες από ό,τι είναι πιθανό να κάψετε όσο κάθεστε ακίνητοι σε ένα γραφείο, ενώ τείνουν να είναι και δύσκολο για να σταματήσει κανείς να τα τρώει, μόλις αρχίσει! Το ίδιο ισχύει και για τα κουλουράκια και τα πατατάκια.

Πηγή: http://news.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίαιτες: Συγκριτικό τεστ – Atkins, Dukan, Perricone, δίαιτα 5:2 και αλκαλική δίαιτα

Δίαιτα: Απλά σνακ με 100 θερμίδες και κάτω για να σας κόβουν την πείνα (λίστα)