Τρεις απρόσμενοι παράγοντες που επηρεάζουν την γυναικεία γονιμότητα

  • Iatropedia
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γονιμότητα της γυναίκας μειώνεται καθώς γερνά, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια της πιο εύφορης (και κατά τα άλλα υγιούς) περιόδου της ζωής της, οι επιλογές του τρόπου ζωής και κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τις πιθανότητές της να αποκτήσει ένα υγιές μωρό.

Η ηλικία, το σωματικό βάρος (παχυσαρκία ή πολύ μικρό βάρος), η διατροφή και το κάπνισμα είναι γνωστοί παράγοντες υπογονιμότητας στις γυναίκες.

Δείτε 3 απρόσμενους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τις πιθανότητες μια γυναίκας να συλλάβει.

Χημικές ουσίες στο σπίτι

Η έκθεση σε ρυπαντικά, φυτοφάρμακα και βιομηχανικές χημικές ουσίες μπορεί να μειώσουν την ικανότητα ενός ζευγαριού να αποκτήσει παιδιά έως και 29%, σύμφωνα με έρευνα του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Health Perspectives. Επιπλέον, έρευνα του 2015 από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον κατέληξε σε μια λίστα 15 κοινών χημικών ουσιών που σχετίζονται με την πρόωρη εμμηνόπαυση. Αυτές οι χημικές ουσίες περιλαμβάνουν εννέα PCBs, τρία φυτοφάρμακα, πολλές φθαλικές ενώσεις (που βρίσκονται συχνά στα είδη προσωπικής φροντίδας και προϊόντα ομορφιάς, όπως αρώματα και βερνίκια νυχιών) και το φουράνιο (τοξίνη), ένα υποπροϊόν της βιομηχανικής καύσης.

Υπερβολική σωματική άσκηση

Η γυμναστική σας βοηθάει να παραμείνετε σε φόρμα και σας γεμίζει ενέργεια, αλλά αν το παρακάνετε, τότε μειώνετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε, καθώς επηρεάζεται η ωορρηξία σας. Έρευνα του 2012 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με φυσιολογικό βάρος που ασκούνται έντονα για περισσότερο από πέντε ώρες την εβδομάδα είχαν αυξημένη δυσκολία να συλλάβουν. Η πιο προφανής ένδειξη ενός πιθανού προβλήματος είναι μια αλλαγή στον έμμηνο κύκλο.

Πρόβλημα στο θυρεοειδή

Έρευνα του 2015 μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Obstetrician & Gynecologist έδειξε ότι οι διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να συμβάλλουν αρνητικά στην ωορρηξία και την πιθανότητα εγκυμοσύνης, κάτι που φαίνεται πως ισχύει τόσο για προβλήματα υπέρ- όσο και υπολειτουργίας του θυρεοειδούς.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SOS: Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα στη γονιμότητα

Καθυστέρηση: Πότε δεν είναι σημάδι εγκυμοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν