Τips για την περιποίηση της επιδερμίδα γύρω από τα μάτια!

  • Iatropedia
Ο καθρέφτης της ψυχής αλλά και της ηλικίας είναι τα μάτια. Για αυτό θα πρέπει να φροντίζετε με τον σωστό τρόπο την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές που σχηματίζονται σε αυτή την περιοχή μπορούν να σβήσουν αν αλλάξετε κάποιες συνήθειες. Διαβάστε στο επσιτημονικό άρθρο που ακολουθεί tips υγείας για την περιποίηση της επιδερμίδα γύρω από τα μάτια!

Γράφει η Δρ Τάνια ( Σουλτάνα) Βλαδένη- Δερματολόγος

Η περιοχή των ματιών είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Το γέλιο, το δάκρυ, το συνοφρύωμα, όλα μας τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από τα μάτια, αναγκάζοντας τους μυς σε συνεχείς συσπάσεις που σιγά-σιγά αφήνουν τα σημάδια τους: ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Αν η επιδερμίδα είναι ξηρή πιθανόν οι ρυτίδες να είναι και πιο εμφανείς.

Η κούραση, η κακή διατροφή και οι λίγες ώρες ύπνου ευθύνονται επιπλέον σε μεγάλο βαθμό για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.

• Η κυριότερη αιτία του πρηξίματος που δημιουργείται στην περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι η κατακράτηση υγρών η οποία προκύπτει από την κατανάλωση αλμυρών τροφών και μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

• Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες, στα σκούρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, καθώς και στη διαστολή των αγγείων με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αιματική ροή στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η ευαισθησία της περιοχής γύρω από τα μάτια έγκειται στην ίδια τη σύσταση της επιδερμίδας, η οποία στη συγκεκριμένη περιοχή είναι 10 φορές πιο λεπτή από αυτή του υπόλοιπου προσώπου. Γι’ αυτό είναι πιο ευάλωτη σε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, με κυριότερο την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία στην οποία οφείλεται και η πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Στην περιοχή των ματιών οι σμηγματογόνοι αδένες είναι λιγότεροι, γεγονός που ευνοεί την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Δρ Τάνια ( Σουλτάνα) Βλαδένη- Δερματολόγος

http://www.vladeni.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ