Tips για λιγότερες θερμίδες από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

  • Iatropedia
Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τροφών. Οι περισσότεροι μπαίνουν σε πειρασμούς είτε σε πάρτι του γραφείου ή πάρτι φίλων ή και σε οικογενειακές υποχρεώσεις. Μελέτη από Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λίντς ανακάλυψαν ότι το χριστουγεννιάτικο δείπνο, τα κεράσματα και άλλα γεύματα την ημέρα των Χριστουγέννων μπορεί να περιέχουν έως και 6.000 θερμίδες.

Η αύξηση βάρους τα Χριστούγεννα είναι συχνό φαινόμενο, δήλωσε η Αμερικανίδα διατροφολόγος Luise Marino.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Διαιτολόγων, οι άνθρωποι παίρνουν περίπου δυο κιλά κατά μέσον όρο στις γιορτές. Ένας τρόπος να μην ξεφύγει το βάρος σας επισημαίνει ο διατροφολόγος Sian Porter είναι να παραμείνετε σε φυσιολογικό πλαίσιο όσον αφορά τα γεύματα.

Ξεκινήστε την ημέρα την Χριστουγέννων με υγιεινό χορταστικό πρωινό ώστε να μην ενδώσετε σε σνακ και τα εορταστικά γλυκάκια.

κυρίως πιάτο.

Έφθασε η ώρα του γιορτινού τραπεζιού.Οι διαιτολόγοι συστήνουν την παραδοσιακή γαλοπούλα ή κοτόπουλο στο φούρνο τα οποία είναι αρκετά υγιεινά φαγητά. Όπως επισημαίνει ο διατροφολόγος Sian Porter μπορούμε αν αφαιρέσουμε το δέρμα να τα κάνουμε ακόμα πιο υγιεινά. Και αυτό γιατί η πέτσα της γαλοπούλας μπορεί να είναι νόστιμη αλλά καλό είναι να την αποφύγετε καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά.

Σταματήστε το φαγητό μόλις αρχίσετε να χορταίνετε. Χρειάζεται λίγη ώρα για να δώσει το σήμα του κορεσμού από το στομάχι στον εγκέφαλο.

Την ώρα του δείπνου γεμίστε το πιάτο σας με σαλάτα και έτσι θα μείνει λιγότερος χώρος για τροφές με πολλά λιπαρά.

κρατήστε τακτικές τις ώρες φαγητού. αρχίστε με υγιεινό πρωινό.

Μην καταφεύγετε συνέχεια σε καναπεδάκια τσιπς και σοκολάτες καθώς έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά.

Οι διαιτολόγοι συστήνουν να πιείτε νερό πριν και ξεκινήσετε με σαλάτα, έτσι ώστε να φάτε λιγότερο από το κυρίως και να

μην ξεπεράσετε τα δύο ποτηράκια κρασί μαζί με το γεύμα σας, τα οποία καλό είναι να τα πίνετε με αργό ρυθμό.

φειδώ στα γλυκά

Με φειδώ όμως και τα γλυκά τα οποία μπορεί να φορτώνουν τον οργανισμό με περισσότερες θερμίδες αν το παρακάνετε. Ακολουθείστε το αρχαίο ρητό παν μέτρο άριστον. Εφαρμόστε τον ‘προσεκτικό κανόνα’. Μην τρώτε μπροστά στον μπουφέ γιατί δε θα καταλάβετε πόσο τρώτε.

περπατήστε

Αν συνηθίζετε τις ημέρες της αργίας να μην βγαίνετε από το σπίτι θυμηθείτε πόσο σημαντική είναι η φυσική δραστηριότητα.

Ένας περίπατος στο πάρκο μετά το γεύμα είναι ένας καλός τρόπος να μείνετε υγιείς. Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο George Whasington, ανακάλυψε ότι ο 15λεπτος περίπατος μετά το γεύμα βοηθά στον έλεγχο του υψηλού σακχάρου των ενηλίκων και μπορεί πιθανόν να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη 2.

οδηγίες για το πάρτυ

Σιγουρευτείτε ότι δεν πηγαίνετε στο πάρτι πεινασμένοι.

Όταν φτάσετε στο κοκτέιλ πάρτι μην τρέξετε στο φαγητό. Ξεκινήστε με ένα ποτό αποφύγετε τα τηγανιτά και πηγαίνετε κατευθείαν στα κράκερ, ψωμί, λαχανικά και φρούτα. Προτιμήστε να καταναλώνετε φρέσκα λαχανικά τα οποία αποτελούν τη ιδανική επολογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουραμπιές, μελομακάρονα ή δίπλες: Ποιο παχαίνει περισσότερο;

Γιατί μας ''χτυπά'' η κατάθλιψη τα Χριστούγεννα;

Γιατί οι γυναίκες το ''παίζουν'' δύσκολες;

Το έμβρυο δεν θέλει τσιγάρο!