Τι τρώνε οι επώνυμοι για να παραμείνουν νέοι

  • Iatropedia
Η νέα τάση στη διατροφή αλλά και η τελευταία λέξη της μόδας στις γλυκές αλχημείες των διάσημων σεφ προέρχεται από το δάσος. Μπορεί στην χώρα μας να μην είναι ευρέως γνωστό αλλά στο εξωτερικό επώνυμοι και ανώνυμοι το έχουν εντάξει στο φαγητό και στο ποτό τους το φραγκοστάφυλο αφού αποτελεί μοναδική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Ενδεικτικό της διατροφικής του αξίας είναι το γεγονός ότι το φραγκοστάφυλο περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από 'ότι τα πορτοκάλια! Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία συμβάλλουν αποτελεσματικά στην απώλεια κιλών και στην επιβράδυνση του γήρατος.

Η σημαντική θρεπτική αξία του φραγκοστάφυλου αυξάνεται ακόμη περισσότερο καθώς εκτός από βιταμίνες, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Περιέχει περισσότερα από 5,5 γραμμ. ανά 100 γραμμάρια καρπών.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science» οι φυτικές ίνες είναι μείζονος σημασίας τόσο για την καλή λειτουργία του εντέρου όσο και την δημιουργία συναισθήματος κορεσμού στο στομάχι.

Tα άτομα που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες αποφεύγουν συνήθως τις υπερβολές κατά το γεύμα και δεν νιώθουν ξαφνική πείνα, η οποία θα τα ανάγκαζε να τσιμπολογούν συνεχώς λιπαρά σνακ και γλυκά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα τα φραγκοστάφυλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φυτικές ουσίες γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση. Οι ουσίες αυτές έχουν την ιδιότητα να συλλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τους ιστούς του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιο μασάζ να διαλέξω;Σουηδικό, ταϊλανδέζικο ή σιάτσου

Από ποιο αφροδίσιο νόσημα κινδυνεύουν οι απρόσεκτοι στο σεξ

Πως μας πίνουν το αίμα τα κουνούπια.Βίντεο

Φρούτα ή χυμό να δώσω στο παιδί μου;