Σύσκεψη Κικίλια με Φαρμακοβιομήχανους: «Η χώρα έχει επάρκεια φαρμάκων»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Σύσκεψη με τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, πραγματοποίησε το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF) Μάκης Παπαταξιάρχης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) Κώστας Παναγούλιας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι κάλεσε τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας με αφορμή την κρίση από τον κορωνοϊό. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών, όπως είπε, τον διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Από την πλευρά του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ο πρόεδρος, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, δήλωσε ότι η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Έλληνα ασθενή. «Αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση. Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά».

Ο πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF), επεσήμανε ότι «Στις ειδικές συνθήκες που ζούμε, οι οποίες είναι εν εξελίξει, θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, όσον αφορά στα φάρμακα για τον Έλληνα ασθενή και πάνω απ’ όλα για τον Έλληνα πολίτη».

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι η επάρκεια μασκών για την χώρα θα εξασφαλιστεί μέσω ελληνικής βιοτεχνίας στη Δράμα, που παράγει μάσκες. Είναι διεθνές πρόβλημα, τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από την εταιρεία να μην κάνει εξαγωγές και να κρατήσει το στοκ για να καλυφθούν οι αυξημένες εγχώριες ανάγκες.