Σας αρέσει η ποδηλασία; Προσοχή στα γεννητικά σας όργανα

  • Iatropedia
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν η ποδηλασία στους άνδρες, όχι απαραίτητα η αθλητική, αλλά απλά να κάνουν για πολλές ώρες ποδήλατο, μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικές δυσλειτουργίες; Μήπως οι άνδρες που απλά χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να μετακινούνται κινδυνεύουν περισσότερο;

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι και πολύ καλά και οι ποδηλάτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σύμφωνα με το Ελληνικό Ανδρολογικό Ινστιτούτο “Η πίεση που ασκείται στο περίνεο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας έχει συσχετιστεί με την δημιουργία και εξέλιξη των σεξουαλικών επιπλοκών”

Όπως αναφέρει το ΕΑΙ στην έρευνα του για την ποδηλασία: “Ενώ λοιπόν υπάρχει συγκεκριμένη σχέση μεταξύ της ποδηλασίας που περιλαμβάνει περινεική πίεση και της αγγειακής, ενδοθηλιακής και νευρογενής δυσλειτουργίας σε άνδρες, επίσης υπάρχει σχέση μεταξύ ποδηλασίας και σεξουαλικής δυσλειτουργίας αφού η πρώτη συμβάλλει στη δημιουργία και εξέλιξη της ΣΔ.”

Η έρευνα επεκτάθηκε και σε γυναίκες ποδηλάτισσες και κατέδειξε τις ίδιες βλάβες στις γυναίκες όπως και στους άνδρες ποδηλάτες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να λάβει ο ποδηλάτης προληπτικά μέτρα. Αυτά είναι:

– το σωστό στυλ οδήγησης

– η κατάλληλη θέση της σέλας

– η κατάλληλη σέλα. Η σέλα είναι εξαιρετικά σημαντική αφού το κατάλληλο κάθισμα ποδηλάτου μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει βλάβη της στυτικής και γενικότερα της σεξουαλικής λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

τι μπορεί να πάθουν τα παιδιά από τα βιντεοπαιχνίδια- ΦΩΤΟ

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον προστάτη

ανδρική ακράτεια: όταν η «βρύση στάζει» χωρίς να το θέλουμε

10 χρήσιμες και ανακουφιστικές συμβουλές για τις γυναίκες με κυστίτιδα

τον χτύπησε αστροπελέκι στα γεννητικά όργανα. ποιος είναι ο «κεραυνός Χοσέ»