Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούν οι γυναίκες;

  • Iatropedia
Καθώς τα χρόνια περνούν μπορεί να εμφανιστούν διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία μπορεί να είναι σημαντικά ή μην είναι εμπνέουν καμία ανησυχία. Παρόλα αυτά κάθε ύποπτο σύμπτωμα πρέπει να ελέγχεται από το γιατρό σας. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποια ύποπτα συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούν οι γυναίκες.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις γυναίκες να δώσουν προσοχή στο σώμα τους, έτσι ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν τυχόν πιθανά προβλήματα. Όσο πιο πολύπλοκος γίνεται ο τρόπος ζωής, τόσο περισσότερο πρέπει να μην ξεχνάτε να ακούτε το σώμα σας.

Η χρόνια κόπωση μπορεί να σηματοδοτήσει διαφορετικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, του θυρεοειδούς, του διαβήτη.

Ένα σταθερό κοιλιακό άλγος μπορεί να είναι ένδειξη σκωληκοειδίτιδας, έλκους στομάχου, ή ενός προβλήματος στη χοληδόχο κύστη.

Κάθε φορά που αισθάνεστε πόνο ή πίεση στο στήθος, δε σημαίνει ότι είναι και σοβαρό. Μπορεί όμως, ο πόνος στο στήθος να είναι μια προειδοποίηση στεφανιαίας νόσου.

Η ταχυκαρδία μπορεί να προέλθει από υπερβολικές δόσεις καφεΐνης, αλλά αν επιμένει, είναι επίσης σύμπτωμα υπερθυρεοειδισμού ή καρδιακής νόσου.

Το επώδυνο σεξ μπορεί να προκληθεί λόγω πολλών γυναικολογικών προβλημάτων όπως, μια κολπική λοίμωξη, αλλαγές στις ορμόνες σας, ή ενδομητρίωση.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί ένας πονοκέφαλος ή μια ημικρανία να είναι σύμπτωμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ενός όγκου ή ανευρύσματος.

Εάν ανιχνεύσετε έναν ύποπτο όγκο στο μαστό, προγραμματίστε επίσκεψη στο γιατρό σας. Ωστόσο, ένας όγκος δεν είναι πάντα καρκίνος. Θα μπορούσε να είναι μια καλοήθης κύστη.

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, καθώς εισέρχονται στην εμμηνόπαυση. Οι διαταραχές ύπνου μπορεί επίσης να είναι σημάδι ενός καρδιακού επεισοδίου ή ακόμη και άσθματος.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο καρκίνος δίνει σημάδια!

Καρκίνος Προστάτη: Σοβαρή Κακοήθεια ή ''Λιοντάρι Χωρίς Δόντια'';