Επέκταση για έναν χρόνο του προγράμματος απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ
Να επεκταθεί για ακόμα έναν χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων στον δημόσιο τομέα της υγείας, αποφάσισαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης που διενεργεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9,34 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος του είναι η άμεση εργασιακή ένταξη ανέργων. Η έμφαση γίνεται στους μακροχρονίως ανέργους, καθώς και στους ανέργους νέους. Ταυτοχρόνως όμως το πρόγραμμα αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι ο χώρος της υγείας.
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, στον πρώτο χρόνο που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα, οι 500 τραυματιοφορείς που προσελήφθησαν συνέβαλαν καθοριστικά:
- Στη μείωση των καθυστερήσεων στη διακομιδή ασθενών
- Στην αποσυμφόρηση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών
- Στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ
«Το μέτρο εστέφθη από απόλυτη επιτυχία», είπε. «Η επέκταση για έναν ακόμα χρόνο του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης καθίσταται αναγκαία ώστε να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις αναμονές και να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του συστήματος Υγείας στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του ΕΣΥ».
Από την πλευρά της, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι, εκτός των άλλων, το πρόγραμμα βοήθησε και ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες επανένταξης στην αγορά εργασίας και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.
«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω της ΔΥΠΑ, συνεχίζει να συνδράμει το Δημόσιο μέσω ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο», τόνισε.
Φωτογραφία: iStock




