Παίκτης του ΝΒΑ έκανε εξέταση προστάτη LIVE στην TV – Δείτε αντιδράσεις! [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καρκίνος του προστάτη
Είναι γνωστό, ότι αν εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο ο καρκίνος του προστάτη, τότε οι πιθανότητες ίασης με τις σύγχρονες μεθόδους είναι σημαντικά αυξημένες. Σε μια προσπάθειά του να ενθαρρύνει τους άντρες να κάνουν έλεγχο στον προστάτη τους, ο παλιός παίκτης του ΝΒΑ, John Salley, δέχτηκε να του γίνει δαχτυλική εξέταση προστάτη σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση!

Καρκίνος του προστάτη – Η εξέταση είναι απλή: ο γιατρός (ουρολόγος) εισάγει το δάχτυλό του στον πρωκτό του ασθενούς, προκειμένου να ψηλαφίσει το ορθό και να αισθανθεί το μέγεθος του προστάτη. Αν ο προστάτης είναι διογκωμένος, τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Στη συνέχεια, γίνεται και μια εξέταση αίματος για να ελεγχθούν τα επίπεδα του PSA (προστατικό αντιγόνο). Αν είναι χαμηλά, τότε και πάλι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

Σε μια προσπάθεια να απομυθοποιήσει όλη αυτή την εμπειρία, την οποία πολλοί άντρες “φοβούνται” ή ντρέπονται να την κάνουν λόγω της ανόητης σεξουαλικής προέκτασης, που δίνουν στο όλο θέμα, ο θρύλος του ΝΒΑ, John Salley, εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να υποβληθεί σε δακτυλική εξέταση προστάτη!

Ο τετράκις πρωταθλητής NBA, που είναι πλέον 52 ετών, βρέθηκε στο στούντιο της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής The Doctors, μαζί με τον γιατρό δρ Andrew Ordon, ο οποίος εξειδικεύεται στα συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη εδώ και χρόνια, ενώ την καθεαυτή εξέταση έκανε ο δρ Aaron Spitz.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο οικοδεσπότης της εκπομπής, Travis Stork, ρώτησε τον John: “Είσαι έτοιμος;”

Εκείνος απάντησε: “Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος, αλλά θα το κάνω”.

Η συνέχεια στο βίντεο…


Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, ο δρ Spitz είπε: “Ο προστάτης μοιάζει υγιής”.

Ο John Salley τότε είπε: “Αυτό δεν ήταν ούτε πέντε δευτερόλεπτα. Και είναι κανονική εξέταση. Μπορεί να αστειευτήκαμε, αλλά ήταν εύκολο και προληπτικό”.

καρκίνος του προστάτη

Ο δρ Spitz συμφώνησε: “Υπάρχει πολύς φόβος γύρω από αυτό, φόβος για το τι μπορεί να βρει ο γιατρός. Αλλά τα καλά νέα για τον προστάτη και τον καρκίνο του προστάτη είναι ότι με την πρώιμη ανίχνευση, είναι ένας από τους πιο διαχειρίσιμους καρκίνους. Έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας σχεδόν από κάθε άλλο είδος καρκίνου, αν τον εντοπίσουμε νωρίς”.

http://www.dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή στα πρώτα σημάδια που εμφανίζει ο καρκίνος του προστάτη – Ποια είναι

Καρκίνος του προστάτη: Συμπτώματα και πώς γίνεται η καλύτερη διάγνωση

Καρκίνος του προστάτη: Απαντήσεις σε 9 ερωτήσεις που έχουν όλοι οι άντρες

Καρκίνος του προστάτη: Η εξέταση PSA έσωσε τον Μπεν Στίλερ