Παγκόσμια έρευνα: Η Νορβηγία νο1 χώρα για νέες μητέρες. Ποια θέση έχει η Ελλάδα;

  • Iatropedia
Η Νορβηγία ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να γίνει μια γυναίκα μητέρα, σύμφωνα με την 16η ετήσια έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού Save the Children.

Η έκθεση με τίτλο “State of the World's Mothers” διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Π.Ο.Υ. Και φέτος την προλογίζει η δρ Margaret Chan, γενική γραμματέας του Π.Ο.Υ.

Από τις 179 χώρες των Ηνωμένων Εθνών που εξετάζει στην έκθεσή του ο οργανισμός, την πρώτη θέση κατέχει η Νορβηγία, ακολουθούμενη από τη Φινλανδία, ενώ η Ελλάδα είναι πολύ πιο ψηλά από ό,τι ίσως θα περίμεναν πολλοί.

Παρά τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η Ελλάδα πήρε την 19η θέση στις χώρες που αποτελούν το καλύτερο περιβάλλον για να γίνει κάποια γυναίκα νέα μητέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία είναι στην 23η θέση, ακριβώς μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο (25η θέση), ενώ οι ΗΠΑ είναι στην 33η θέση.

Επίσης η Ελλάδα αποδείχτηκε ότι έχει μόλις 1/12.000 ποσοστό θνησιγένειας στις νέες γεννήσεις και μόλις 4,4 θανάτους παιδιών κάτω των 5 ετών για κάθε 1.000 παιδιά. Επίσης η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχει τα παιδιά στο εκπαιδευτικό σύστημα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (17,6 χρόνια) σε σύγκριση με χώρες όπως η Γερμανία (16,5 χρόνια) και η Ιταλία (16 χρόνια).

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έκθεση του οργανισμού Save the Children. (αρχείο pdf)

http://www.savethechildren.org/