Νέος κοροναϊός: Ακόμα 393 ύποπτα κρούσματα στην Κίνα – 571 τα επιβεβαιωμένα

  • Ρούλα Τσουλέα
κοροναϊός
Ο νέος κοροναϊός είναι πιθανό να έχει μολύνει εκατοντάδες ακόμα ανθρώπους στην Κίνα, σύμφωνα με κινέζους αξιωματούχους της υγείας.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν ακόμα 393 ύποπτα κρούσματα μόλυνσης με αυτόν. Ο κοροναϊός επιβεβαιωμένα έχει νοσήσει έως στιγμής 571 άτομα.

Μεταξύ των ασθενών συμπεριλαμβάνονται 16 γιατροί και νοσηλευτές, καθώς και 8 άτομα που αρρώστησαν σε άλλες χώρες του κόσμου.

Τουλάχιστον 12 από τους ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι 17 δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή και τελικά κατέληξαν από βαριά πνευμονία. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς έπασχαν από υποκείμενα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την ίδια στιγμή, στην Βραζιλία έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα που επέστρεψε από την Κίνα είναι πιθανό να είναι μολυσμένη με τον ιό. Πρόκειται για μία 35χρονη που επέστρεψε στη Βραζιλία στις 18 Ιανουαρίου με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Η γυναίκα βρίσκεται στην πόλη Μπέλο Οριζόντε.

Διαβάστε ακόμα Νέος κοροναϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων – Κρούσματα και στο Χονγκ Κονγκ

Όπως ενημέρωσε τους γιατρούς, είναι απίθανο να την έχει μολύνει ο νέος κοροναϊός 2019-nCoV. Και αυτό, διότι δεν πήγε στην όλη Wuhan ούτε ήρθε σε επαφή με κάποιον που ήταν σε αυτήν. Ωστόσο οι Αρχές της πατρίδας της την θεωρούν ύποπτο κρούσμα, αφού επέστρεψε από την Κίνα και αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Στις ΗΠΑ, τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι παρακολουθούν τουλάχιστον 16 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον νεαρό άνδρα στην Ουάσινγκτον ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό.

Διαβάστε ακόμα Νέος κοροναϊός: Σήμερα η κρίσιμη απόφαση του ΠΟΥ – Πιθανή η κήρυξη παγκόσμιου συναγερμού

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα η συνεδρία της Επιτροπής Επειγόντων Περιστατικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία θα αποφασίσει αν θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή όχι.