Μίνι botox: Γιατί κάνει θραύση η νέα μόδα;

  • Iatropedia
''Θραύση'' κάνει η νέα μόδα που ξεκίνησε από τους stars του Hollywood το Mίνι Botox. Χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο που θέλουν να σβήσουν τις ρυτίδες στο πρόσωπό τους αλλά επιθυμούν το βλέμμα τους να μην είναι παγερό, καταφεύγουν σε αυτή την λύση. Τι είναι το baby botox; Σε ποια σημεία του προσώπου μπορεί να εφαρμοσθεί; Ποια τα αποτελέσματά του; Απαντήσεις στο επστημονικό άρθρο, που ακολουθεί.

Της Γραμματικής Μαργαρώνης

Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου

Η νέα επιτυχία της επιστήμης στον τομέα της αισθητικής ιατρικής όχι μόνο εξαλείφει τις ρυτίδες, αλλά παράλληλα διατηρεί την εκφραστικότητα του προσώπου!

Ο λόγος για το baby botox (γνωστό και ως actor’s botox ή micro botox), που «οφείλει» την ανακάλυψή του στους σκηνοθέτες του Hollywood,οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με τα «ανέκφραστα» πρόσωπα των ηθοποιών.

Είναι γνωστό, μάλιστα, ότι ο βραβευμένος σκηνοθέτης Martin Scorsese εξέφρασε έντονα παράπονα για το αψεγάδιαστο μέτωπο των ηθοποιών, το οποίο δεν άφηνε κανένα περιθώριο για εκφραστικότητα- απαραίτητη για την ερμηνεία των ρόλων.

Το baby botox είναι ουσιαστικά η εφαρμογή ενέσεις botox με μικρότερη δόση φαρμάκου, ενώ η αραίωσή του παραμένει η ίδια με την κλασική θεραπεία.

Εφαρμόζονται στα συνηθισμένα σημεία του προσώπου: «πόδι χήνας», ρυτίδες μεσόφρυου και μετώπου. Λόγω της επιφανειακής του εφαρμογής και της μικρής ποσότητας φαρμάκου, το baby botox στερείται παρενεργειών όταν γίνεται από εξειδικευμένους ιατρούς, δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς.

Οι εκφράσεις του προσώπου δεν επηρεάζονται καθόλου, ενώ ταυτόχρονα οι λεπτές γραμμές εξαλείφονται. Η μικρή ποσότητα που χρησιμοποιείται στο baby botox επιτρέπει μεν την κίνηση των μυών, αλλά σε μικρότερη έκταση, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να είναι λιγότερο βαθιές και όλο το πρόσωπο να δείχνει ανανεωμένο.

Το baby botox είναι ιδανικό για τα άτομα που επιθυμούν να εξομαλύνουν τις λεπτές ρυτίδες που σχηματίζονται λόγω της κίνησης των μυών του προσώπου, χωρίς όμως να σταματήσει εντελώς η κίνηση των μυών.

Γραμματική Μαργαρώνη

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

www.skinmed.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν