Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια; Υπάρχει λύση!

  • Iatropedia
Πως αντιμετωπίζεται το αντιαισθητικό πρόβλημα των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και τι προτείνουν οι γιατροί ανά περίπτωση. Από τις καθημερινές κρέμες και τον καλό ύπνο στο νυστέρι του χειρουργού.

Οι σακούλες των βλεφάρων και οι μαύροι κύκλοι είναι το συνηθέστερο πρόβλημα των γυναικών κυρίως, που επισκέπτονται άμεσα τον προσωπικό τους γιατρό. Η πηγή του προβλήματος έχει πολλές διαστάσεις και εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, όσο και τον οργανισμό του ασθενούς.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, οι σακούλες κάτω από τα βλέφαρα σχηματίζονται λόγω της πρόπτωσης – κήλης του λίπους του οφθαλμολογικού κόγχου, τη χαλάρωση δηλαδή των στηρικτικών συνδέσμων του ματιού, την απώλεια λίπους και την αφυδάτωση της περιοχής.

Τα πρώτα δείγματα της πρόπτωσης του λίπους:

1. Σκιές κάτω από τα μάτια

2. Φλεγμονή

3. Αλλεργίες (επιπεφυκίτιδα, ξηροφθαλμία)

4. Χαλάρωση δέρματος και μυών

5. Λέπτυνση δέρματος

6. Αναιμία

Πως αντιμετωπίζεται

Απευθυνθείτε σε πλαστικό χειρουργό για τη διάγνωση του προβλήματος σας. Εάν η πρόπτωση του λίπους είναι έντονη, θα υποβληθείτε σε βλεφαροπλαστική με χρήση laser ή με τεχνικές ψύξης για την αποκατάσταση του κάτω βλεφάρου.

Εάν το πρόβλημα είναι εντονότερο, συχνά χρησιμοποιούνται εμφυτεύματα από τους θεράποντες γιατρούς.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν η κατάσταση δεν είναι κρίσιμη, ο ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε μία εναλλακτική θεραπεία με τη χρήση υαλουρονικού οξέως.

Για τους μαύρους κύκλους, εκτός από την συστηματική ακολουθία μία ισορροπημένης διατροφής και ύπνου (τουλάχιστον 7 ωρών), υπάρχουν κρέμες, που βοηθούν τόσο στη ενυδάτωση της περιοχής, όσο και στην καταπολέμηση του χρωματισμού της. Ιδανικές κρέμες αποτελούν εκείνες με βασικά συστατικά τηνκαφεΐνη, γιαούρτι, βιταμίνη C, K, E, ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ.

Συμπληρωματική βοήθεια μπορεί να αποτελέσει η αποβολή του καπνίσματος και του αλκοόλ από την καθημερινότητά σας.

Για γρήγορα αισθητικά αποτελέσματα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το μακιγιάζ για να κρύψετε τα πρώτα “μαύρα” σημάδια.

Διαβάστε επίσης:

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Απαλλαγείτε φυσικά!

Τips για την περιποίηση της επιδερμίδα γύρω από τα μάτια!