Μάθετε τα πάντα για το γήρας και τις μεθόδους αντιγήρανσης.

  • Iatropedia
Κάνοντας την ερώτηση τι είναι αντιγήρανση οι περισσότεροι θα σκεφτούνbottox, μεσοθεραπείες, σύσφιξη, ενυδάτωση και ότι άλλο περιλαμβάνει την εξωτερική εμφάνιση και το «φαίνεσθαι» γενικότερα …Θα σκεφτόταν άραγε κανείς από εμάς την λέξη Πρόληψη; Η αντιγήρανση είναι συνώνυμο της πρόληψης και όχι της επιφανειακής αντιμετώπισης του προβλήματος. Σκοπός μας δεν είναι να αντιμετωπίσουμε το εμφανές του προβλήματος (π.χ. ρυτίδες, νόσημα) αλλά την αιτία του.

Το γήρας είναι μια πάθηση ,μια χρόνια σιωπηλή φλεγμονή που εξελίσσεται σταδιακά και που όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να επενδύσουμε από νωρίς στην διατήρηση μιας καλής ποιότητας ζωής.

Μπορούμε με κάποιους τρόπους να δράσουμε προληπτικά;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, με την βοήθεια σύγχρονων ιατρικών μεθόδων όπως:

FRAS4

Το οξειδωτικόstressείναι ένα είδος χημικούstressλόγω της αυξημένης παρουσίας οξειδωτικών ριζών. Τα αίτια αυτής δύνανται να εδράζονται είτε εντός, είτε εκτός του οργανισμού και μπορεί να είναι φυσικοί παράγοντες (πχ ιονίζουσα ακτινοβολία), χημικές ουσίες (τροφές, φάρμακα), λοιμογόνοι παράγοντες (ιοί, βακτήρια) ή ασθένειες (σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κ.α.)

Το οξειδωτικόstressσυσχετίζεται με πρόωρη γήρανση καθώς και μια σειρά νόσων (υπέρταση, καρδιοπάθειες,Alzheimer,Parkinson’s, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα, πολλές μορφές καρκίνου). Αντίθετα με αυτές όμως, το οξειδωτικόstressδεν εμφανίζει τυπικά συμπτώματα.

Collagenoson:

Στην επιδερμίδα μας οι ινοβλάστες είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με σκοπό τη διαρκή ανανέωση του δέρματος. Αντίστοιχη διαδικασία λαμβάνει χώρα στις αρθρώσεις αλλά και στα οστά. Το 25% των οστών μας αποτελείται από κολλαγόνο τύπου Ι, πανομοιότυπο με το κολλαγόνο της επιδερμίδας. Υπάρχει λοιπόν άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην ποσότητα του κολλαγόνου σε οστά και δέρμα. Συγκεκριμένα μειωμένο πάχος δέρματος μπορεί να υποδηλώνει και απώλεια οστικής μάζας. Επίσης οι αυξητικοί παράγοντες του κολλαγόνου και των οστών είναι κοινοί (πχIGF1, οιστρογόνα, τεστοστερόνη). Τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του κολλαγόνου μπορούν να βελτιωθούν με τη χρήση ειδικής θεραπείας.

AGEreader:

Τα προϊόντα γλυκοζυλίωσης (AGE’s:advancedglycationendproducts) παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη χρόνιων, σχετιζόμενων με την ηλικία νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά ή η νεφρική ανεπάρκεια. Τα επίπεδά τους στους ιστούς (και όχι στο αίμα) λειτουργούν ως ένα είδος μνήμης του γλυκομεταβολικού και του οξειδωτικούstress, ενώ δύνανται να αποτελέσουν ένα αξιόλογο προγνωστικό δείκτη καρδιαγγειακών επιπλοκών. Τα προϊόντα αυτά αθροίζονται στην πορεία του χρόνου και τελικά αλληλεπιδρώντας με τις πρωτεΐνες, οδηγούν σε μια σειρά παθολογικών διεργασιών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη διαβητική νευροπάθεια, τη διαβητική νεφροπάθεια, την αμφιβληστροειδοπάθεια και τις διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος

– Bioclip:

Τόσο η ηλικία, όσο και διάφορα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η νεφρική δυσλειτουργία συμβάλλουν στην αύξηση της αρτηριακής ακαμψίας της αορτής και των μεγάλων αρτηριών. Αυτό όμως αποτελεί ένα από τα κυριότερα αίτια των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Τοbioclipμέσω υπερύθρων μπορεί να ανιχνεύσει το σφυγμικό κύμα, υπολογίζοντας τελικά το δείκτη ακαμψίας και το δείκτη ανάκλασης. Ο τελευταίος αποδίδει τον αγγειακό τόνο, την αγγειοσύσπαση ή αγγειοδιαστολή δηλαδή, βάσει των οποίων τροφοδοτούνται οι αρτηρίες. Τελικά με τη βοήθεια συγκεκριμένου λογισμικού είμαστε σε θέση να καθορίσουμε την ηλικία των αγγείων μας.

Nervexpress:

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και ρύθμιση πολλών οργάνων καθώς και μιας σειράς λειτουργιών (πχ καρδιακός ρυθμός, αναπνευστικός ρυθμός, πέψη, διούρηση) χωρίς τη βούλησή μας. Διακρίνεται στο συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό σύστημα.

ΤοNervexpressείναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, μη επεμβατικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για την ποσοτική εκτίμηση του αυτονόμου νευρικού συστήματος βασιζόμενο στη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού. Οι αλγόριθμοι στους οποίους βασίζεται η ποσοτικοποίηση αυτή έχουν αναπτυχθεί από το Αμερικανικό Πολεμικό ναυτικό μετά από μελέτες που διήρκησαν πάνω από 25 έτη.

Bio-agescan:

Η μέτρηση της βιολογικής ηλικίας συμπληρώνεται με την χρήση τουbio-agescanμε το οποίο μπορούμε να αξιολογήσουμε τις διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, το μυϊκό μας σύστημα καθώς και την αναπνευστική λειτουργία. Συγκεκριμένα είναι μία αυτοματοποιημένη μέθοδος αξιολόγησης της πρόσφατης μνήμης, της ταχύτητας αντίδρασης στα διάφορα ερεθίσματα, ακουστικά και οπτικά, της μυϊκής ισχύος και μέσω της σπιρομέτρησης την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

Πλήρης Απεικόνιση Σώματος με Ψηφιακή Υπέρυθρη Θερμική Απεικόνιση (DITI)

Το σύστημαDITIανιχνεύει την υπέρυθρη ακτινοβολία για να εκτιμήσει τη φυσιολογική δραστηριότητα στο σώμα σας. Αυτή η κλινική εξέταση υποστηρίζεται από 30 χρόνια έρευνας και πάνω από 8.000 δημοσιευμένες ιατρικές μελέτες. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά, δεν απαιτεί φυσική επαφή ή κατάποση υγρών και είναι 100% ασφαλής χωρίς ακτινοβολία και εγκεκριμένη απ’ τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α ‘Διακρίνει’ τις φλεγμονές, τις νευρικές κι αγγειακές αλλαγές που είναι αδιόρατες στις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές τομογραφίες.

Δημοσιευμένη ιατρική έρευνα σε αντικαρκινικά κέντρα στις Η.Π.Α. έχουν υπολογίσει ότι η τεχνολογίαDITIμπορεί να ανιχνεύσει εγκαίρως αλλαγές που αφορούν τον σχηματισμό όγκων στον μαστό, περίπου δύο με πέντε χρόνια νωρίτερα απ’ ότι η μαστογραφία. Στο τεύχος του Οκτωβρίου 2002 του περιοδικού ‘Health’, οι ερευνητές αναφέρονται στην δυνατότητα της θερμικής απεικόνισης να μειώσει την ανάγκη για βιοψία μαστού κατά ποσοστό 20%. Επίσης επιβεβαιώνουν ότι η θερμική απεικόνιση σε συνδυασμό με τη μαστογραφία προσφέρει μία αυξημένη ακρίβεια της τάξεως του 97%. Ένα άρθρο στο περιοδικό ‘LadiesHomeJournal’ με τίτλο ‘Καλά Νέα για τον Καρκίνο του Μαστού’, μνημονεύει τηνDITIως ‘μία συναρπαστική εξέλιξη στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού’.

Οι παραπάνω εξετάσεις μπορούν να γίνουν εύκολα και ανώδυνα και είναι το προκαταρκτικό στάδιο πριν από την συμπλήρωση ενός ολοκληρωμένου ελέγχου που περιλαμβάνει και αιματολογικές εξετάσεις όπως ανάλυσηDNAκαι ανίχνευση βαρέων μετάλλων κτλ.

Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί. Εσείς θα θέλατε το γήρας να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας;

Ιωάννης Λ.Σφυρής

Ορθοβιοτική

www.orthobiotiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ποιος είναι ο νέος τρόπος αυξητικής στήθους. ξεχάστε τις σιλικόνες

γονείς προσοχή, πολλά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια περιέχουν μόλυβδο

μπρρρ κρύο. πως αντιμετωπίζουμε την υποθερμία

τι μπορεί να πάθουν τα παιδιά από τα βιντεοπαιχνίδια- ΦΩΤΟ

τα πιο περίεργα ιατρικά θαύματα- ΦΩΤΟ

10 χρήσιμες και ανακουφιστικές συμβουλές για τις γυναίκες με κυστίτιδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν