Κορονοϊός: Πότε είναι πιο πιθανό να νιώσετε τις όποιες παρενέργειες στο εμβόλιο COVID-19

  • Iatropedia newsroom
κορονοϊός
Η έγκριση και διάθεση αποτελεσματικών εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού έφερε αισιοδοξία ότι το τέλος πανδημίας COVID-19 είναι πια ορατό.

Τα εμβόλια σημαίνουν ότι ο κορονοϊός μπορεί να νικηθεί. Μάλιστα, εκτός από λίγα μεμονωμένα περιστατικά, οι πρώτοι εμβολιασμοί δείχνουν πως δεν προκαλούνται σοβαρές επιπλοκές ή συμπτώματα, πέραν εκείνων που βιώνει κανείς σχεδόν σε κάθε άλλο κλασικό εμβόλιο.

Κορονοϊός: Πότε μπορεί να νιώσετε τις όποιες παρενέργειες από το εμβόλιο COVID-19

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν πρόκειται να νιώσετε κάποιες μικρές παρενέργειες στο εμβόλιο, τότε αυτές είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν μετά τη δεύτερη δόση.

Τα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna λειτουργούν σε δύο ξεχωριστές δόσεις που χορηγούνται με χρονική απόσταση τριών έως τεσσάρων εβδομάδων. Και οι γιατροί επισημαίνουν ότι η δεύτερη δόση μπορεί να προκαλέσει πιο εμφανείς παρενέργειες σε ορισμένους ασθενείς.

«Εάν πρόκειται κάποιος να έχει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, αυτό θα συμβεί κατά κανόνα μετά τη δεύτερη δόση, όταν δεν θα έχει μόνο μυϊκούς πόνους, αλλά και πόνο στις αρθρώσεις«, λέει ο δρ. David Sellers, ο πρώτος εργαζόμενος στον τομέα υγείας στο Ascension Saint Thomas Hospital στο Τενεσί που έκανε το εμβόλιο. “Όταν κάνετε το δεύτερο εμβόλιο, το σώμα σας αρχίζει να αντιδρά σε αυτό”.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές και για τα δύο εμβόλια ανέφεραν περισσότερη δυσφορία μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.

Πηγές: https://www.nytimes.com, https://bestlifeonline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Τι παρενέργεια έχει το εμβόλιο της Moderna σε άτομα που έχουν fillers στο πρόσωπο

Κορονοϊός: Τι παρενέργειες και πιθανές επιπτώσεις έχει το εμβόλιο της AstraZeneca

Κορονοϊός: Νοσοκόμος βρέθηκε θετικός στην COVID-19 μέρες ολόκληρες αφότου είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν