Κορωνοϊός: Ο οργανισμός μας τον αντιμετωπίζει όπως και τη γρίπη – Σημαντικό βήμα για το πρώτο εμβόλιο!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κορωνοϊός
Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρακολούθησαν τον τρόπο που το ανοσοποιητικό σύστημα μίας από τους πρώτους ασθενείς στη χώρα αντέδρασε στον νέο κορονοϊό, ευρήματα τα οποία ο Αυστραλός υπουργός Υγείας χαρακτήρισε σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη εμβολίου και την αντιμετώπιση της covid-19.

Ο νέος κορονοϊός έχει προσβάλει περισσότερους από 168.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τον θάνατο 6.610, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πώς απολυμαίνουμε το αυτοκίνητο χωρίς να χαλάσουμε την επένδυση στο εσωτερικό

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα ανάλογα με τη σοβαρότητα της λοίμωξης

Κορωνοϊός: Αυτό το σημείωμα σε είσοδο πολυκατοικίας μας δίνει το παράδειγμα και μας γεμίζει ελπίδα

Αν και οι περισσότεροι από όσους προσβάλλονται από τον ιό SARS-CoV-2 αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα, προκαλεί πολύ πιο σοβαρές αντιδράσεις περίπου στο 20% των περιπτώσεων. Μέχρι στιγμής ο μέσος όρος την θνηστότητας για όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 3,4%.

Καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν εμβόλιο για την covid-19, ερευνητές στο Peter Doherty Institute for Infection and Immunity της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση του ιού SARS-CoV-2.

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων από μια γυναίκα περίπου 40 ετών, μία από τις πρώτες ασθενείς του νέου κορονοϊού στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων αντιμετωπίζει τον SARS-CoV-2 με τον ίδιο τρόπο που συνήθως αντιμετωπίζει τη γρίπη.

Τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν για ποιο λόγο κάποιοι ασθενείς αναρρώνουν από την covid-19, ενώ άλλοι αναπτύσσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, εξήγησαν οι ερευνητές.

Καθώς παρακολουθούσαν το ανοσοποιητικό σύστημα της ασθενούς, οι ερευνητές μπόρεσαν να προβλέψουν πότε θα αναρρώσει, κάτι που όντως συνέβη.

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη.

«Στόχος είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίου (…) αλλά και να επιταχυνθεί η δημιουργία πιθανών θεραπειών φαρμάκων για όσους ασθενείς έχουν ήδη τον κορονοϊό», επεσήμανε ο Χαντ.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Τα μυστικά για καλό πλύσιμο των χεριών

Κορωνοϊός: Συμπτώματα, μετάδοση και μέτρα προστασίας – Συνοπτικά τι πρέπει να ξέρετε