Κορονοϊός: Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει αν έχετε λόξιγκα που δεν υποχωρεί

  • Iatropedia newsroom
κορονοϊός
Ο νέος κορονοϊός μας εκπλήσσει ακόμα. Η νόσος COVID-19 συγκρίθηκε αρχικά με την εποχική γρίπη λόγω των παρόμοιων συμπτωμάτων τους.

Με την πάροδο του χρόνου, κατέστη σαφές ότι ο νέος κορονοϊός δεν είναι σαν τη γρίπη και τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη δεν είναι οι μοναδικές κλινικές εκδηλώσεις της COVID-19.

Κορονοϊός: Τι μαθαίνουμε ακόμα για τα συμπτώματα

Μερικοί ασθενείς νοσηλεύθηκαν με προβλήματα εγκεφάλου και καρδιάς, που αποδείχθηκε ότι προκλήθηκαν από τον κορονοϊό. Οι γιατροί στη συνέχεια παρατήρησαν διάφορα παράξενα συμπτώματα, με την ξαφνική απώλεια μυρωδιάς (ανοσμία) και γεύσης (αγευσία) να είναι τα πιο διαδεδομένα. Αν και απαιτείται τεστ PCR για θετική διάγνωση, η απώλεια αυτών των δύο αισθήσεων είναι μια καλή ένδειξη ότι ένα άτομο μπορεί να έχει COVID-19.

Παρατηρήθηκαν επίσης βλάβες στο δέρμα, προβλήματα ακοής και οφθαλμικά προβλήματα. Καθώς περνούσαν οι μήνες, μάθαμε να αναγνωρίζουμε κάθε είδους ασυνήθιστα σημάδια της COVID-19. Μερικά από αυτά τα περίεργα συμπτώματα, όπως η απώλεια δοντιών χωρίς πόνο ή αιμορραγία, εμφανίστηκαν πολύ αφότου η μόλυνση είχε περάσει. Αυτά τα μακροχρόνια προβλήματα φτάσαμε να τα ομαδοποιήσουμε ως “μακρά COVID-19“.

Κορονοϊός: Ο λόξιγκας προστίθεται στην λίστα με τα περίεργα συμπτώματα της COVID-19

Ένα χρόνο αργότερα, η COVID-19 έχει ακόμα κάποιες εκπλήξεις στην… φαρέτρα της. Μια νέα ερευνητική δημοσίευση περιγράφει την περίπτωση ενός άνδρα που εισήλθε στα Επείγοντα νοσοκομείου για μια πολύ σπάνια πάθηση, η οποία αποδείχθηκε ότι οφειλόταν στην COVID-19.

Ο Μοχάμεντ Ζαχράν από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο Ιατρικής της Αλεξάνδρειας δημοσίευσε μια έκθεση στο επιστημονικό περιοδικό Research Square σχετικά με έναν 64χρονο που παρουσίασε επίμονο λόξιγκα επί τρεις ημέρες προτού πάει στο νοσοκομείο.

“Είναι μη καπνιστής, χωρίς άλλες συννοσηρότητες, ή ιστορικό πνευμονικής νόσου (…) Δεν είχε άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια, βήχα ή πυρετό”, αναφέρεται στην έκθεση. Οι γιατροί διέγνωσαν ήπια μορφή ρόγχου (mild rhonchi), έναν συγκεκριμένο τύπο πνευμονικού ήχου που εντόπισαν κατά τη διάρκεια τυπικής εξέτασης με στηθοσκόπιο. Πραγματοποιήθηκε ακτινογραφία θώρακα, που έδειξε σημάδια τα οποία εμφανίζονται σε ασθενείς με COVID-19. Και οι δύο πνεύμονες είχαν επηρεαστεί. Οι εξετάσεις αίματος που ακολούθησαν έδειξαν λευκοπενία (μειωμένα επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων), η οποία επίσης παρατηρείται σε ασθενείς με COVID-19.

Σε αυτό το σημείο, οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι ο ασθενής είχε COVID-19 και τον μετέφεραν σε δωμάτιο απομόνωσης. Το επακόλουθο τεστ PCR βγήκε θετικό, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες. Ο ασθενής ήταν σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του και έλαβε μόνο θεραπεία για τα συμπτώματα. Ο λόξιγκας βελτιώθηκε μετά από 7 ημέρες (!) και ο ασθενής πήρε εξιτήριο την 14η ημέρα μετά από δεύτερο σερί αρνητικό τεστ PCR.

“Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση επίμονου λόξιγκα ως άτυπο σύμπτωμα της COVID-19, έγραψε ο ερευνητής στην έκθεση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη με έναν 62χρονο άνδρα που είχε επίμονο λόξιγκα επί τέσσερις ημέρες. Και στη δική του περίπτωση οι ακτινογραφίες και οι αξονικές τομογραφίες έδειξαν σημάδια κορονοϊού στους πνεύμονες. Ο ασθενής είχε επίσης μειωμένο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων.

Πηγή: https://bgr.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Αυτή η ένδειξη στο τεστ δείχνει αν θα περάσετε ήπια, ή σοβαρή COVID-19

Κορονοϊός: Τι σημαίνει αν σας μυρίζει ψάρι, θείο, ή καμένο. Νέο σύμπτωμα λένε οι ειδικοί

Κορονοϊός: Πώς καταλαβαίνουμε αν η κόπωση που νιώθουμε είναι σύμπτωμα

Κορονοϊός: Το παράξενο σύμπτωμα της που μπορεί να διαρκέσει 5 μήνες!

Κορονοϊός: Τρομερή λίστα με τα 30 πιο μακροχρόνια συμπτώματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν