Καθυστέρηση στην περίοδο: Πέντε λόγοι εκτός εγκυμοσύνης!

  • Iatropedia
Η καθυστέρηση της περιόδου αν προσπαθείτε να κάνετε μωρό είναι ευτυχές γεγονός. Άν όμως δεν είναι δεν είναι στο πρόγραμμα σας υπάρχουν μερικοί άλλοι παράγοντες που μπορεί να φταίνε.

Ο δρ. Alyssa Dweck, MD, μαιευτήαρς γυναικολόγος αναφέρει τις πιθανούς λόγους.

Σημαντική απώλεια βάρους

Σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η ανορεξία μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση της περιόδου «Η φύση έχει έναν τρόπο για να σας προστατέψει από πιθανή εγκυμοσύνη και έτσι δεν έχετε ωορρηξία αλλά ούτε και περίοδο «, λέει ο Dweck.

Στρες

Το υπερβολικό άγχος μπορεί να προκαλέσει υποθαλαμική αμηνόρροια. «Η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, ο υποθάλαμος ο οποίος ρυθμίζει την περίοδό λέει ο ειδικός επηρεάζεται από το στρες.

Υπολειτουργία του θυρεοειδούς

Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στο λαιμό σας, ρυθμίζει το μεταβολισμό σας. «Αν έχουμε να κάνουμε με οποιοδήποτε τύπο του θυρεοειδούς είτε πρόκειται για υπο- ή υπερθυρεοειδισμό, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην περίοδό σας», επισημαίνει ο Dweck.

Πολυκυστικές Ωοθήκες

Οι πολυκυστικές ωοθήκες αποτελούν μια ακόμη αιτία.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να σας αναγκάσει να χάσετε εντελώς την περίοδός σας ή απλά να έχετε καθυστέρηση Άλλα συμπτώματα PCOS περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τριχών στο πρόσωπο και στο στήθος, δυσκολία να χάσετε βάρος, και πιθανά ζητήματα γονιμότητας.

Η πρόωρη εμμηνόπαυση

Η πρόωρη εμμηνόπαυση είναι μια ακόμη αιτία που συνοδεύεται από εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και ξηρότητα του κόλπου. «

πηγή: www. health24.com