Γλυκά Χριστουγέννων: θερμιδικές βόμβες μεγατόνων. Όλη η λίστα

  • Iatropedia
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει (ή και εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε πει), ότι κατά τη περίοδο των εορτών, μπορούμε να κάνουμε μικρές ατασθαλίες και μπορούμε να απολαύσουμε δίχως άγχος τα διάφορα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Αυτό το γαστριμαργικό μας άλλοθι όμως καταρρίπτεται εάν αναλογιστούμε πόσες θερμίδες έχει το κάθε γλυκό. Ο κάθε κουραμπιές, ή μελομακάρονο, πόσο μας παχαίνει; Δείτε όλη τη λίστα με τα γλυκά και πόσες θερμίδες έχει το κάθε ένα...

Κουραμπιέδες: Τα υπέροχα κουραμπιεδάκια με τη ζάχαρη άχνη και τους ολόκληρους ξηρούς καρπούς που γεμίζουν το στόμα και μας και χαρίζουν στον ουρανίσκο μας απίστευτες απολαύσεις. Το βούτυρο που προσδίδει την ιδιαίτερη γεύση όμως περιέχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών. Σε κάθε περίπτωση, ένας κουραμπιές περιέχει από 200, μέχρι 260 θερμίδες.

Μελομακάρονα: Οι περισσότεροι λένε ότι εάν είναι να φας κάποιο γλυκό τα Χριστούγεννα, προτίμησε το μελομακάρονο. Το λάδι και το μέλι αλλά και τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει αποτελούν θωράκιση για την υγεία. Όλα αυτά θεωρητικά βέβαια γιατί εάν αναλογιστούμε ότι ένα μελομακάρονο έχει 220 θερμίδες, και εμείς φάμε “ένα καράβι” μελομακάρονα, τότε δεν υπάρχει κανένα όφελος για τον οργανισμό μας. Το αντίθετο μάλιστα.

Δίπλες: Φανταστείτε μια δίπλα, να κολυμπάει στο μέλι και απολαύστε την τραγανή της υφή. Συν τοις άλλοις είναι και τηγανισμένη…Δεν πειράζει μόλις προσθέσατε 250 θερμίδες στον οργανισμό σας. Εάν δε φάτε και δεύτερη αμέσως πάμε στις 500. Έχουμε άλλοθι βέβαια: το μέλι. Το οποίο κάνει καλό στον οργανισμό. Αλλά είπαμε αυτό είναι το άλλοθι…

Βασιλόπιτα: Η απόλαυση και η προσδοκία των εορτών. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μετρούν αντίστροφα. Ένα κομμάτι περιέχει τουλάχιστον 500 θερμίδες και σε αυτό προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το βούτυρο. Μιλάμε για “φεστιβάλ χοληστερίνης” και όχι μόνο. Άσε που εάν την φας λαίμαργα και σου τύχει το φλουρί μπορεί να σπάσεις και κανένα δόντι… Πρώτη του χρόνου ευτυχώς είναι μια φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

χριστούγεννα, αλκοόλ και hangover.συμβουλές για την επόμενη μέρα

χιόνι, χριστούγεννα και σκι. ποιοι είναι οι πιο συχνοί τραυματισμοί

χάστε τα κιλά των χριστουγέννω με σεξ

τώρα τα χριστούγεννα, προσοχή στο φαγητό και στη χολή σας

γιατί αυξάνονται οι απόπειρες αυτοκτονίας τα χριστούγεννα;