Έμφραγμα: Έφτιαξαν… τσιρότο για τις καρδιές που υπέστησαν βλάβη!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
έμφραγμα
Αυστραλοί και Bρετανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα εύκαμπτο τσιρότο από πολυμερές υλικό, το οποίο διευκολύνει τους ηλεκτρικούς παλμούς της καρδιάς μετά από ένα έμφραγμα.

Το επίθεμα – τσιρότο για το έμφραγμα, που μέχρι στιγμής έχει δοκιμασθεί μόνο σε ζώα, προσκολλάται εύκολα πάνω στην καρδιά χωρίς ράμματα και διαρκεί για αρκετό καιρό, πάνω από δύο εβδομάδες.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας (Σχολή Επιστήμης και Μηχανικής των Υλικών) και του Imperial College του Λονδίνου (Τμήμα Υλικών Σχολής Μηχανικών), με επικεφαλής τις καθηγήτριες Ντάμια Μαγουάντ και Μόλι Στίβενς αντίστοιχα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances».

έμφραγμα

Η δρ Damia Mawad κρατάει το εύκαμπτο «τσιρότο» για την καρδιά, το οποίο μπορεί να ενισχύει τον καρδιακό ρυθμό με ηλεκτρικούς παλμούς

Tο έμφραγμα δημιουργεί ουλές στην καρδιά, που επιβραδύνουν και διαταράσσουν την μετάδοση των ηλεκτρικών παλμών στην καρδιά, με συνέπεια την πιθανή μοιραία διατάραξη του ρυθμού της. Το τσιρότο, που είναι φτιαγμένο από ένα υλικό καλό αγωγό του ηλεκτρισμού, αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα της δυνητικά επικίνδυνης αρρυθμίας.

Το επίθεμα – τσιρότο δεν επιβαρύνει την καρδιά, καθώς κινείται στο ρυθμό της. Προς το παρόν πάντως, η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι ακόμη ώριμη για δοκιμή σε ανθρώπους.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έμφραγμα από το σεξ – Τι ισχύει ανάλογα με την ηλικία

Έμφραγμα και εγκεφαλικό: Τι ισχύει με όσους δεν κοιμούνται καλά…

 

Ζάχαρο: Αυτό είναι το «έξυπνο» τσιρότο που σώζει τους διαβητικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν