Δείτε πως να ανακουφιστείτε από την κατακράτηση υγρών

  • Iatropedia
Η κατακράτηση υγρών είναι ένα κλασικό σύμπτωμα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Για τις περισσότερες γυναίκες το πρόβλημα αυτό αυτό μπορεί να συμβαίνει κάθε μήνα- αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή

Οι αιτίες που προκαλούν την κατακράτηση υγρών είναι ασαφής, αλλά οι ορμονικές αλλαγές φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο. Η κληρονομικότητα μπορεί να είναι ένας παράγοντας επίσης. Η διατροφή – όπως η έλλειψη ορισμένων βιταμινών ή η κατανάλωση πολύ αλατιού – θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στο πρόβλημα.

Η Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίστε το πρόβλημα:

Συμπεριλάβετε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Οι γυναίκες που συμμετέχουν σε τακτική σωματική δραστηριότητα γενικά αναφέρουν λιγότερα συμπτώματα του PMS.

Περιορίστε το αλάτι. Ο περιορισμός της ποσότητας του αλατιού στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατακράτησης του νερού.

Τρώτε λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Μην προσθέτετε επιπλέον αλάτι στο φαγητό στο τραπέζι ή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επίσης, δώστε προσοχή στις κρυφές πηγές νατρίου, όπως είναι η σάλτσα σόγιας,τα κονσερβοποιημένα λαχανικά, οι σούπες και τα αλλαντικά.

Φάτε υγιεινά . Τρώτε άφθονα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως.Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής ή βότανα. Λαμβάνοντας υπερβολικές ποσότητες αυτών των προϊόντων ή η λήψη τους με άλλα φάρμακα μπορεί να είναι επιβλαβής. Για παράδειγμα, πάρα πολύ βιταμίνη Ε μπορεί να είναι προβληματική για τις γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη ή καρδιακή νόσο.

Αν συνεχίσετε να ενοχλείστε από το πρόβλημα αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο συμπτωμάτων για μερικούς μήνες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει για να επιβεβαιώσει ότι τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας, αντί για άλλες αιτίες όπως κοιλιακό φούσκωμα – συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου ή άλλα γαστρεντερικά προβλήματα.

πηγή Mayo Clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

15 συχνές απορίες, γυναικολογικής φύσεως, που μπορεί να έχει μια γυναίκα