Διαβάστε όλα τα βότανα που κάνουν καλό στο έντερο

  • Iatropedia
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες φυσικές τροφές, κάποια βότανα που από τα πανάρχαια χρόνια τα χρησιμοποιούσαν για να ανακουφιστούν από τις διάφορες παθήσεις του εντέρου; Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα από αυτά τα βότανα που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Μην ξεχνάτε πάντως σε καμία περίπτωση πως οτιδήποτε πρόκειται να δοκιμάσετε πρέπει πάντα και απαραίτητα να ενημερώσετε τον γιατρό σας, γιατί συχνά ένα βότανο που κάνει καλό σε μια πάθηση, μπορεί να επιδεινώσει μια άλλη. Ας δούμε λοιπόν τα βότανα που κάνουν καλό στα έντερα και την κοιλιά μας.

Το Ψύλλιο: Πρόκειται για ένα φυτό που προστατεύει ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα επειδή οι σπόροι του είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες. Είναι ιδανικό για τη δυσκοιλιότητα. Με πολύ νερό, διεγείρεται το έντερο και ανακουφίζει όσους έχουν πρόβλημα να ενεργηθούν.

Ο Λιναρόσπορος: Βοηθάει στον καθαρισμό του εντέρου, αλλά θα πρέπει να πίνεται με προσοχή, αφού δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μεγάλα διαστήματα εάν έχετε θυρεοειδή, ενώ άτομα με εγκολπώματα και φλεγμονώδεις κολίτιδες θα πρέπει να τον αποφύγουν.

Ο Ιβίσκος: Χρησιμοποιείται συχνά στις δίαιτες. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ είναι ιδανικός για όσους έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Ο Δυόσμος: Ναι ο δυόσμος με την υπέροχη μυρωδιά είναι ότι καλύτερο σαν ρόφημα εάν έχετε σπαστική κολίτιδα.

Η Ρολογιά: Από τα αρχαία χρόνια, όταν η ιατρική επιστήμη ήταν στα σπάργανα, την χρησιμοποιούσαν για τους πόνους και τη σπαστικότητα του εντέρου. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.

Το Θυμάρι: Το ιδανικό για δυσεντερίες. Επίσης ανακουφίζει από κολικούς ενώ συμβάλλει στην καταπολέμηση μιας διάρροιας.

Το Δενδρολίβανο και η Αχίλλεα: Δυο βότανα ιδανικά για να ανακουφιστείτε από τα “πετρωμένα” αέρια των εντέρων. Εάν δεν μπορείτε να αποβάλλετε τα αέρια σας, τότε ένα αφέψημα από δενδρολίβανο σε λίγη ώρα θα σας βοηθήσει και θα ανακουφιστείτε.

Ο Κόλιανδρος: Φάγατε και έχετε δυσπεψία; νιώθετε σαν να έχετε καταπιεί πέτρες; Βράστε λίγο κόλιανδρο και πιείτε τον. Θα σας ανακουφίσει.

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα χιλιάδες βότανα που υπάρχουν στη χώρα μας και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Όμως τα βότανα από μόνα τους δεν είναι ικανά να μας ανακουφίζουν πάντα. Πρέπει και εμείς να προσέχουμε τη διατροφή μας. Η διατροφή μας πρέπει να είναι πλούσια σε λάδι, σε φρούτα και γενικά σε διαλυτές φυσικές ίνες που καθαρίζουν το γαστρεντερικό σύστημα. Πάνω από όλα μην ξεχνάτε ότι το νερό, είναι ο καταλύτης για να λειτουργήσει ολόκληρο το σύστημα και θα πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια τη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα είναι εμφανισιακά οι γυναίκες στο άμεσο μέλλον;

Δείτε πως γίνεται το αίμα, με μια σταγόνα δηλητήριο φιδιού. ΒΙΝΤΕΟ

Ποια είναι τα τα συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου; Τι να προσέξετε;

Επικίνδυνα φίδια στην Ελλάδα. Τι να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν

Χτυπά «κόκκινο» η λίμπιντο με το kinky sex.

Τι μπορούμε να πάθουμε κάτω από τον ήλιο, δίχως προστασία