Αντιγήρανση: Πέντε μύθοι καταρρίπτονται

  • Iatropedia
Σκασμένες φτέρνες
Όταν τα χρόνια περνούν οι περισσότεροι ΄ψάχνουν να βρουν ελιξίρια νεότητας τα οποία θα σταματήσουν το χρόνο. Δείτε τους πιο γνωστούς μύθους

Ρυτίδες

Ο αστικός μύθος που θέλει τις ρυτίδες να δημιουργούνται λόγω του ξηρού δέρματος φαίνεται ότι καταρρίπτεται πανηγυρικά αφού οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν κατηγορηματικά η εμφάνιση τους οφείλεται στην παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο στις κινήσεις των ματιών και στην έλλειψη οιστρογόνων.

Κακά γονίδια

Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της γήρανσης αλλά αυτό δεν αποτελεί πανάκεια.

Εκτός από τα γονίδια ανάλογα με τις συνήθειες που υιοθετεί ο καθένας στην καθημερινότητα του όπως το κάπνισμα, η κακή διατροφή η έλλειψη άσκησης είναι παράγοντες που συμβάλουν στην διαδικασία της γήρανσης.

Ο χρόνος γυρνάει πίσω

Είναι μια ουτοπία όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες. Όταν ο χρόνος προχωρά αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του στο πρόσωπο και στο λαιμό .

Έτσι ακόμη και αν υιοθετήσετε κάποιες υγιεινές συνθήκες είναι δύσκολο να γυρίστε ή να σταματήστε το χρόνο.

Έχει βρεθεί ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι δυνατόν να οδηγήσει σε μία ομαλή διαδικασία γήρανσης.

Θεραπεία αντι γήρανσης

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η διαδικασία της γήρανσης ξεκινά στα 20 χρόνια,απλώς τα σημάδια δεν φαίνονται ακόμη.

Στα 30 χρόνια, οι ορμόνες μειώνονται και εμφανίζονται τα πρώτα «ίχνη»Στην ηλικία αυτή αναφέρουν οι ειδικοί θα πρέπει να ξεκινά μια αντιγηραντική θεραπεία, ώστε να επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης.

Οι τροφές επηρεάζουν το δέρμα

ένας ακόμη αστικός μύθος καταρρίπτεται αφού η διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της γήρανσης. 'Έτσι αν θέλετε να παραμείνετε για πάντα νέοι βάλτε στο πιάτο σας τα καλά λιπαρά, βιταμίνες, φρούτα, λαχανικά,και δημητριακά ολικής αλέσεως

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάθετε τα πάντα για το γήρας και τις μεθόδους αντιγήρανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ