Ξηροδερμία: Tips για το στεγνό δέρμα!

  • Iatropedia
Η ξηροδερμία αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα υγείας. Δείτε τι να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε!

Σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε ορισμένες προσαρμογές στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας.

Φροντίδα για το ξηρό δέρμα

Μην κάνετε μπάνιο για πολύ ώρα. Αποφύγετε να μπαίνετε σε μπανιέρες γιατί έτσι στεγνώνει το δέρμα σας.

Περιοριστείτε σε ένα ζεστό ντους διάρκειας 5 ή 10 λεπτών την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό ή αφρόλουτρο με ενυδατική κρέμα. Αντί των σκληρών καθαριστικών, χρησιμοποιείστε άοσμο σαπούνι, ή ήπια καθαριστικά σαπουνιού.

Ενυδατώστε το δέρμα ενώ είναι ακόμα υγρό. Σκουπίστε ελαφρά το δέρμα σας με μια πετσέτα μετά ντους ή να πλύνετε το πρόσωπό ή τα χέρια σας, αφήνοντας το υγρό.

Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά από το πλύσιμο

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε μια περιουσία για μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Διαβάστε την ετικέτα. Συστατικά που μπορεί να είναι χρήσιμη για το ξηρό δέρμα περιλαμβάνουν:

Όσα περιέχουν γλυκερίνη ή βαζελίνη κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο

Βάζετε αντηλιακό σε περιοχές του σώματός σας που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ψάξτε για ένα αντηλιακό με SPF 30 ή περισσότερα που λέει «ευρέος φάσματος» στην ετικέτα.

Συνδέστε έναν υγραντήρα στο σπίτι για να βοηθήσει να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όταν ο αέρας δωματίου είναι ξηρός.

Φορέστε βαμβακερά

Μαλλί, συνθετικά ή άλλα υφάσματα μπορεί να είναι ερεθιστικά.

Πίνετε άφθονο νερό.

Φάτε ωμέγα-3 τα τρόφιμα. Τα καλά αυτά λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσουν το στεγνό δέρμα. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 είναι τα ψάρια (σολομός, σαρδέλες), λινάρι, καρύδια, και το λάδι από σπόρους κάρδαμου.

Για να φύγει η φλεγμονή, τοποθετήστε μια κρέμα υδροκορτιζόνης στην περιοχή για μια εβδομάδα. Αν αυτά δεν ανακουφιστήτε, μιλήστε με το γιατρό σας.

http://www.webmd.com