Ξηροδερμία: Απαλλαγείτε χωρίς φάρμακα

  • Iatropedia
Η ξηροδερμία είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα που βασανίζει κυρίως το γυναικείο φύλο. Δείτε τι να κάνεετ γαι να την αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα.

Καθαρίζετε το πρόσωπό σας

Ο απαλός καθαρισμός κάθε βράδυ είναι απαραίτητος. Μακιγιάζ, αντηλιακά, τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, που συσσωρεύονται κατά την διάρκεια της ημέρας πρέπει να αποβάλλονται Πλύνετε απαλά το δέρμα σας χωρίς τρίψιμο για να απομακρυνθεί ότι ερεθίζει το δέρμα σας.

Μη χρησιμοποιείτε σκληρά σαπούνια αφού αυτό μπορεί να σας προκαλέσει ξηρότητα, ερεθισμός και φλεγμονή. Προτιμήστε όσα είναι κατασκευασμένα από ήπια συστατικά που δεν καταστρέφουν την υγεία της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό που είναι χωρίς άρωμα, χημικά, ή αλκοόλ. Αποφύγετε αντιβακτηριακά σαπούνια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ξηροδερμία.

Νερό και ξηρό δέρμα

Το ντους προσθέτει υγρασία στο δέρμα σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσι ξηροδερμία. Κάντε ένα σύντομο πέντε λεπτών ζεστό ντους την ημέρα. Κλείστε την πόρτα του μπάνιου, ενώ κάνετε μπάνιο για να κρατήσετε την υγρασία μέσα στο δωμάτιο.

Αν έχετε ξηρό δέρμα, καλό είναι να ξεχάσετε να κάνετε καθημερινή απολέπιση προσώπου ή σώματος. Το τρίψιμο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας. Ακόμη και το τρίψιμο με ένα σφουγγάρι μπορεί να είναι ερεθιστικό.

Ενυδάτωση

Το ήμισυ του παντός είναι η σωστή ενυδάτωση του

Απλώστε μια ενυδατική κρέμα δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε όσες

περιέχουν βαζελίνη, λανολίνη αφού με τον τρόπο αυτό μπορείτε να παγιδεύστε την υγρασία στο δέρμα σας.

http://www.webmd.com