Το κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνεις τα κουνούπια!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κουνούπια
Είναι από τους μεγαλύτερους μπελάδες. Σπάνε την γαλήνη των ημερών όλων και αφήνουν σημάδια στο σώμα και... στα νεύρα μας.

Ο λόγος φυσικά για τα κουνούπια! Αυτή την ακούραστη ιπτάμενη φασαρία που… διψάει για αίμα. Το δικό σου αίμα!

Καλά τα αντικουνουπικά σπρέι, οι ταμπλέτες, τα φιδάκια και οι ηλεκτρικές κουνουπιέρες με φως, που είναι και της μόδας, αλλά αυτό που μπορείς να πετύχεις με έναν δυνατό ανεμιστήρα, δεν το φαντάζεσαι καν.

Ευτυχώς το φαντάστηκε και μας το παρουσιάζει ο Dan Rojas του καναλιού GreenPowerScience στο YouTube. Η μέθοδός του μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από έως και 4.000 κουνούπια τη νύχτα και, μάλιστα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανενός είδους επικίνδυνο χημικό, ή άλλη σχετική ουσία.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι με ανθρακούχο νερό και έναν μεγάλο, πολύ δυνατό ανεμιστήρα δαπέδου. Η συνέχεια ανήκει στον Dan Rojas…

Στο βίντεο θα δείτε αρχικά τον Dan να χρησιμοποιεί ως “δόλωμα” τον σκύλο του, αλλά το βασικό “κόλπο” ξεκινάει στα 2′:00”…

Το κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Ανοίξτε λίγο το μπουκάλι με το ανθρακούχο νερό, ώστε να επιτρέψετε στο διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει, να βγαίνει λίγο-λίγο έξω από αυτό. Τα κουνούπια είναι γνωστό ότι έλκονται πολύ από το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο “εντοπίζουν” στην ατμόσφαιρα. Συνήθως έχουμε την ατυχία να το εντοπίζουν στον αέρα που εκπνέουμε.

Στην συνέχεια βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα που θα έχετε τοποθετήσει σχετικά κοντά στο μπουκάλι.

Προσοχή: βάλτε ένα προστατευτικό πλέγμα (σαν τούλι) στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα, εκεί όπου “ρουφάει” τον αέρα.

κουνούπια

Οι ενοχλητικοί… επισκέπτες έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα, πλησιάζουν την πηγή (το μπουκάλι), αλλά παρασύρονται από το δυνατό ρεύμα αέρα αναρρόφησης του ανεμιστήρα και κολλάνε πάνω στο πλέγμα, αδυνατώντας να ξεφύγουν.

Στο τέλος, ψεκάστε στο πλέγμα με ένα μείγμα καθαρού οινοπνεύματος, για να εξοντώσετε τα κουνούπια. Το οινόπνευμα είναι απόλυτα υγιές και ασφαλές, εξατμίζεται μετά την χρήση και δεν αφήνει χημικά κατάλοιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε

Θέλετε να αποφύγετε τα κουνούπια; Προσέξτε τι χρώμα ρούχα φοράτε

Ζέστη και υγρασία φέρνουν τις… κατσαρίδες στο σπίτι: Το κόλπο με τον καφέ για να τις διώξετε

Τσιμπήματα εντόμων: Πώς φαίνεται το κάθε είδος στο δέρμα [pics]

φωτό: iStock