Γόνιμες μέρες: Ο πιο απλός και έμπιστος τρόπος υπολογισμού

  • Iatropedia newsroom
γόνιμες μέρες
Κάθε ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί, εστιάζει την συχνότητα των σεξουαλικών του επαφών τις ημέρες που η γυναίκα είναι πιο πιθανό να μείνει έγκυος.

Αυτές είναι οι γόνιμες μέρες μιας γυναίκας. Επειδή, όμως, πολλές γυναίκες έχουν ακανόνιστο κύκλο έμμηνης ρύσης, δυσκολεύονται να υπολογίσουν με ακρίβεια τις ημέρες εκείνες που θα ήταν πιο εύκολο να συλλάβουν.

Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να καταλάβει μια γυναίκα αν βρίσκεται στις γόνιμες μέρες της. Είναι η μέθοδος της Βασικής Θερμοκρασίας Σώματος (ΒΘΣ).

Η Βασική Θερμοκρασία Σώματος είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία του σώματος ενός υγιούς ατόμου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα επίπεδα των ορμονών μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου κάνουν την δική της ΒΘΣ να πέσει 1 με 2 ημέρες πριν την ωορρηξία και στη συνέχεια να αυξηθεί 1-2 ημέρες μετά την ωορρηξία.

Με προσεκτική μέτρηση και καταγραφή της ΒΘΣ σας κάθε πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, μπορεί να είστε σε θέση να προσδιορίσετε με ακρίβεια την ημέρα που θα έχετε ωορρηξία.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν