Πώς βγαίνει το δαχτυλίδι που έχει κολλήσει στο δάχτυλο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
δαχτυλίδι
Πολλές φορές, σε περιπτώσεις τραυματισμών στο χέρι που φτάνουν μέχρι τα Επείγοντα ενός νοσοκομείου, οι γιατροί χρειάζεται να αφαιρέσουν τα δαχτυλίδια από τα δάχτυλα του ασθενούς, προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.

Τι γίνεται, όμως, όταν το δαχτυλίδι έχει «σφηνώσει» στο δάχτυλο; Τι γίνεται, όταν οι ασθενείς εκλιπαρούν τους γιατρούς να μην κόψουν τα δαχτυλίδια για να τα αφαιρέσουν, επειδή, ως αντικείμενα, σημαίνουν πολλά για εκείνους και δεν θέλουν να καταστραφούν;

Ακόμα και το παραμικρό οίδημα (πρήξιμο) στο δάχτυλο εμποδίζει το δαχτυλίδι να βγει. Αλλά ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να σας έχει συμβεί και εσάς, όταν απλά θέλετε να βγάλετε τα δαχτυλίδια, που φοράτε και δεν μπορείτε.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας γιατρός χειρουργός και δύο γιατροί ειδικευόμενοι σε νοσοκομείο της Μ. Βρετανίας, μας αποκαλύπτουν το κόλπο που κάνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία, προκειμένου να αφαιρέσουν το δαχτυλίδι που «έχει κολλήσει» στο δάχτυλο ενός ασθενούς.

Τα πάντα ξεκινάνε με μια… μάσκα οξυγόνου! (μην ανησυχείτε, μπορείτε κι εσείς να το κάνετε ακόμα και χωρίς… μάσκα οξυγόνου!… ένα απλό λάστιχο χρειάζεται)

Το… κόλπο ξεκινάει στο 1′:50″ του βίντεο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόλπο για να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

Αυγά: Το κόλπο για να τα βράζετε πάντα ακριβώς όπως σας αρέσουν

Μειώστε τις θερμίδες του ρυζιού στο μισό με αυτό το “κόλπο”