Το τεστ μνήμης του 1 λεπτού: Είστε πάνω από τον μέσο όρο;

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
τεστ μνήμης
Η μερική, αλλά σταδιακή, απώλεια της μνήμης είναι από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα της γνωστικής εξασθένησης που έρχεται με το πέρασμα του χρόνου.

Αν ανησυχείτε μήπως τώρα τελευταία η δική σας μνήμη σας… προδίδει και έχετε αρχίσει ενδεχομένως να ξεχνάτε πιο εύκολα, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε το ακόλουθο οπτικό τεστ μνήμης.

Ως τελικό αποτέλεσμα θα δείτε ένα ποσοστό (%) που θα αποτυπώνει το πόσο επιτυχές ήταν το τεστ που κάνατε και κατά πόσον είστε άνω του μέσου όρου ή όχι.

Οδηγίες για να κάνετε το τεστ μνήμης

  • Κάντε “κλικ” στο “Begin Instructions” (σ.σ. Αν σας ζητηθει να συμπληρώσετε email, μην ανησυχείτε, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή, μπορείτε να συνεχίσετε όπως και να έχει).
  • Θα εμφανίζονται μπροστά σας διάφορες φωτογραφίες ανά μερικά δευτερόλεπτα. Κάθε φορά που θα βλέπετε μια φωτογραφία που έχει ξαναεμφανιστεί, πρέπει να κάνετε “κλικ” επάνω της ή να πατήσετε το πλήκτρο του “space” στο πληκτρολόγιό σας.
  • Κάντε «κλικ» στο «Next».
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι σημαντικό να κάνετε “κλικ” όσο πιο γρήγορα μπορείτε, αφού το αποτέλεσμα του τεστ εξαρτάται από τον χρόνο αντίδρασής σας.
  • Κάτω από τις φωτογραφίες θα βλέπετε την μπάρα με τον χρόνο που απομένει να γεμίζει. Όταν γίνει αυτό, το τεστ θα τελειώσει.
  • Θα δείτε αμέσως μετά το δικό σας σκορ με τη μορφή ποσοστού (%) επιτυχίας στην αναγνώριση των φωτογραφιών.

Προσπαθήστε να πετύχετε και εσείς ένα σκορ πάνω από 90% και χρόνο απόκρισης κάτω από 1”!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πιο ακριβές τεστ προσωπικότητας στα ελληνικά στο διαδίκτυο – Κάντε το ΕΔΩ

Φωτογραφική μνήμη: Μόνο το 1% περνάει αυτό το τεστ

Διάρκεια σεξ: Κάντε το τεστ που δείχνει αν είστε πάνω από τον μέσο όρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν