Γιατί πρέπει να ΜΗΝ κοιμάστε με την θέρμανση σε διαρκή λειτουργία

θέρμανση
Αν νιώθετε «σαν να είστε άρρωστοι» το πρωί που ξυπνάτε, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι κοιμηθήκατε όλη νύχτα με την θέρμανση σε διαρκή λειτουργία, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισοί (46%) άνθρωποι που κοιμούνται με τη θέρμανση σε διαρκή λειτουργία όλη τη νύχτα ανέφεραν ότι αισθάνονται άρρωστοι το επόμενο πρωί. Όταν ξυπνούν, πάνω από το ένα τρίτο (37%) αυτών που αισθάνονται άρρωστοι λένε ότι υποφέρουν από πονοκέφαλο, ξηροστομία και αφυδάτωση, ενώ ένας στους πέντε (20%) παραδέχεται ότι ξυπνάει στον ύπνο του από υπερβολική ζέστη και εφίδρωση.

Ο ειδικός σε θέματα ύπνου, καθηγητής Jason Ellis, αναφέρει: "Τα σώματά μας δουλεύουν πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, η θερμοκρασία του σώματός μας αλλάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τείνει να πέφτει προς το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούμε, και να αυξάνεται προς το πρωί. Ως εκ τούτου, μπορεί να αισθανόμαστε ωραία ξαπλώνοντας σε ένα ζεστό και άνετο κρεβάτι, αλλά έρευνες δείχνουν ότι με την θέρμανση σε διαρκή λειτουργία, ξυπνάμε σε κατάσταση… υπερθέρμανσης και με ενόχληση. Το κλειδί είναι να νιώθετε άνετα όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι και μένετε άνετα όλη τη νύχτα. Όσο πιο άνετα είστε τόσο λιγότερο πιθανό είναι να ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα, ή πολύ νωρίς το πρωί".

Η σχετική έρευνα διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014.

Πηγές: http://www.ladbible.com και http://www.deadlinenews.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν