Τρία προβλήματα υγείας που ίσως ξεκινούν, αν έχετε καιρό να κάνετε σεξ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σεξ
Το σεξ είναι γνωστό ότι είναι καλό για την υγεία σας. Μία περίοδος... ξηρασίας στο σεξ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υπέρταση, κρυολόγημα και καρκίνο!
  • Το σεξ βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Οι τακτικοί οργασμοί αποτρέπουν τα κρυολογήματα και τη γρίπη
  • Η εκσπερμάτιση τουλάχιστον 20 φορές τον μήνα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 33%
  • Το τακτικό σεξ μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Το να κάνετε σεξ σε τακτική βάση είναι καλό για την υγεία σας. Η… δράση στην κρεβατοκάμαρα βοηθάει στο να αποφευχθούν μια σειρά από θανατηφόρες παθήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το εγκεφαλικό επεισόδιο και την καρδιακή προσβολή.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Μια μελέτη του 2015, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, έδειξε ότι όσοι έχουν σεξουαλική επαφή δύο φορές την εβδομάδα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από αυτές τις παθήσεις σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.

Επιπλέον, η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η ισορροπία των σεξουαλικών ορμονών (οιστρογόνα και τεστοστερόνη). Αυτό θα μπορούσαν να αποτρέψει καταστάσεις, όπως η οστεοπόρωση.

Αντίθετα, η έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα υγείας.

Προσοχή στις ακόλουθες τρεις παθήσεις, που, ίσως, ξεκινούν, αν έχετε καιρό να κάνετε σεξ:

Υπέρταση

Η τακτική σεξουαλική συνεύρεση μπορεί να την αποτρέψει. Μια μελέτη του 2006, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology, έδειξε ότι όσοι κάνουν σεξ τακτικά έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μια ευεργετική “παρενέργεια” της σεξουαλικής πράξης, η μείωση του στρες, συμβάλλει στην προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η σχέση μεταξύ στρες και υπέρτασης είναι γνωστή. Οι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται, ότι οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο άγχος διάγουν έναν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής. που χαρακτηρίζεται από παράγοντες κινδύνου για υπέρταση, όπως το να τρώνε πολλά αλμυρά τρόφιμα.

Το σεξ, ωστόσο, έχει αποδειχθεί από επιστήμονες ότι μειώνει τα σήματα του στρες στον εγκέφαλο.

Κρυολόγημα

Το τακτικό σεξ σας προστατεύει από τα κρυολογήματα και την γρίπη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ο οργασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό με την σειρά του σας προστατεύει από ιούς, βακτήρια και παράσιτα.

Σε μια μελέτη του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι ερευνητές ζήτησαν από τους ανθρώπους που έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα να δώσουν δείγματα σάλιου. Βρέθηκε ότι τα δείγματα περιείχαν υψηλή συγκέντρωση του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη-Α, το οποίο βοηθάει στην καταπολέμηση των ιών. Μάλιστα, τα δείγματα περιείχαν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρίνη-Α σε σύγκριση με όσους έκανα σεξ λιγότερο από 1-2 φορές/εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, το πολύ σεξ μπορεί να αποδειχτεί και… κακό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, ότι οι άνθρωποι που έκαναν σεξ περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα είχαν επίσης περισσότερο κίνδυνο να κρυολογήσουν. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περνούσαν περισσότερο χρόνο σε στενή επαφή με άλλο άτομο, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσουν κρυολόγημα.

Καρκίνος του προστάτη

Οι άνδρες που κάνουν σεξ τακτικά είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τακτική εκσπερμάτιση επιτρέπει σε δυνητικά ερεθιστικές, ή επιβλαβείς ουσίες, να εκκενώνονται από τον προστάτη.

Μια μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε, ότι οι άνδρες που εκσπερματίζουν 21 ή περισσότερες φορές τον μήνα έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Αυτό συγκρίθηκε με τους άνδρες που εκσπερματίζουν κατά μέσο 4-7 φορές τον μήνα καθ’ όλην τη διάρκεια της ζωής τους.

Πηγή: https://www.express.co.uk

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είναι ο πολλαπλός οργασμός και οι 11 τρόποι που μπορείς να τον… ζήσεις

Γίνεται να κολλήσεις HIV, έρπη ή άλλο ΣΜΝ από το στοματικό σεξ; Τι απαντάει μία γιατρός

Φαγούρα μετά την σεξουαλική επαφή: Πού μπορεί να οφείλεται

«Δεν έχω διάθεση για σεξ. Τι φταίει;»